Η Ζ. Μακρή με το 1ο ΕΠΑΛ – ΕΚ ΑΛΜΥΡΟΥ σε εκπαιδευτική επίσκεψη

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή μαζί με τον διευθυντή κ. Καπράνα, εκπαιδευτικούς και μαθητές του τομέα Γεωπονίας του 1ο ΕΠΑΛ – Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού επισκέφτηκαν την επιχείρηση καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης και παραγωγής αντίστοιχων προϊόντων AGROFRODIS LTD, που εδρεύει στο Κρόκιο Μαγνησίας.      

 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική τόσο για την Υφυπουργό Παιδείας όσο και για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που ενημερώθηκαν από τον διευθυντή της επιχείρησης κ. Μπουρούνη για τη φιλοσοφία, την καλλιέργεια και τα στάδια παραγωγής της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και τη λειτουργία της επιχείρησης, μέσα από μια λεπτομερή και βιωματική ξενάγηση στους χώρους και στα θερμοκήπια, όπου καλλιεργείται το προϊόν.

 

Η κα Μακρή και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ – ΕΚ Αλμυρού αποκόμισαν μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης και των αντίστοιχων προϊόντων καθώς οι διευθύνοντες σύμβουλοι της PHARMA GROUP TK κ. Κουμπάρος και κ. Ντζέκας προχώρησαν σε αναλυτική παρουσίαση των προϊόντων κάνναβης που παράγονται για καλλυντικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

 

Μαθήτριες και μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις καινοτόμες εναλλακτικές καλλιέργειες και συμμετείχαν με τις ερωτήσεις τους στη συζήτηση που ακολούθησε και αφορούσε στην επαγγελματική προοπτική και τις δυνατότητες που δημιουργούνται στην Ελλάδα για αντίστοιχες κινήσεις.

 

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε την αξία των εκπαιδευτικών επισκέψεων, το σπουδαίο ρόλο της αναβαθμισμένης επαγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και τις ποιοτικές εναλλακτικές διαδρομές που εξασφαλίζουν τα ΕΠΑΛ στους μαθητές με ειδικότητες αυξημένης ζήτησης και απευθείας σύνδεση με την αγορά εργασίας μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών για την παιδεία.