Ο κ. Γιώργος Καραστατήρας

Δεν νομίζω ότι τιμάει κάποιον που εκπροσωπεί το λαό του νησιού αυτού, τουλάχιστον, να προτείνει να απευθύνουμε φόρο τιμής σε μια πολιτική ηγεσία η οποία είναι υπεύθυνη για το έγκλημα που γίνεται εις βάρος του λαού αλλά και όσον αφορά το λαό της Σκιάθου για ένα ακόμα λόγο παραπάνω, την κοροϊδία της παροχής του ασθενοφόρου σαν απόδειξη αποκήρυξης των πεποιθήσεων της στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της κατάργησης δηλαδή του δικαιώματος της δημόσιας μη αγοραίας υγείας για το λαό, πράγμα που αποτελεί σημαία και ιδανικό της.

Και εδώ ας μην αναφέρουμε προς το παρόν την ευθύνη των συμμάχων της πολιτικής ηγεσίας στο ζήτημα της δωρεάν παροχής του οικοπέδου για το χτίσιμο του νέου Κέντρου Υγείας, όταν αρνήθηκαν, οι σύμμαχοί της, να δεχτούν να μπει σαν όρος για την αποδοχή της δωρεάς αυτής, η άμεση χρήση ειδικά κατασκευασμένου πλωτού ασθενοφόρου, σαν την ελάχιστη υποχώρηση της πρωτοβουλίας της τότε δημοτικής αρχής να χαρίσει το οικόπεδο αυτό στον παράγοντα που έχει πληρωθεί για το καθήκον της ύπαρξης και πλήρους λειτουργίας Κέντρου Υγείας και στη Σκιάθο και ο οποίος έχει συγχρόνως αφαιρέσει και σκοπεύει να αφαιρέσει εξ ολοκλήρου την υποχρέωσή του στη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Δήμου, δηλαδή του σύγχρονου κράτους μέσω των νόμων που εμπορευματοποιούν κάθε δομή του κράτους προκειμένου να ενταθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο .

Η δημοτική αρχή λοιπόν αρνήθηκε να θέση σαν όρο παραχώρησης την δημιουργία και λειτουργία άμεση ενός ειδικά κατασκευασμένου πλωτού ασθενοφόρου. Που και αυτό τον όρο να έβαζε πάλι θα ήταν σκάνδαλο να χάριζε η δημοτική αρχή περιουσία των δημοτών σε ένα παράγοντα που του αφαιρεί δικαιώματα και του βάζει επιπλέον χρεώσεις για όσα ήδη έχει πληρώσει.

Λοιπόν αυτή την κοροϊδία δεν θα θέλαμε να μας την προτείνει τόσο αβασάνιστα κάποιος με τον οποίο θα θέλαμε να έχουμε υψηλό επίπεδο ποιότητας φιλίας και αλληλοεκτίμησης. Νομίζω λοιπόν πως χωρίς να το θέλει υπέπεσε σε ένα ακούσιο ολίσθημα για το οποίο όμως οι συνάδελφοί του και κυρίως αυτοί που ήταν στην κορυφή της τότε διοίκησης και είχαν την έμπνευση για όσα ειπώθηκαν και όχι μόνον, θα έπρεπε να τον προφυλάξουν. Δεν τιμά το λαό να τιμάει την νόμιμη μάλιστα ακύρωση των κοινωνικών του δικαιωμάτων μέσω της εμπορευματοποίησης των δομών του κράτους.