Η μυθιστοριογράφος και περιηγήτρια Isabelle Cervellin Chevalier είναι μεταφράστρια  λογοτεχνίας με σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έχει ζήσει στην Κέρκυρα, την Αφρική και σε άλλα μέρη.’Εχει εξερευνήσει μονοπάτια, φαράγγια, θεαματικά σπήλαια και κρυφούς κολπίσκους σε νησιά, συνεχίζοντας να γράφει για την figaro ταξιδεύει ανά την Ελλάδα, με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με το σκάφος.

Το τελευταίο της μυθιστόρημα polyphony the Greece of stories in History, που κυκλοφόρησε το 2021 αφηγείται την Ελλάδα του χθες με σκοπό να κατανοηθεί η Ελλάδα του σήμερα. Αφιερώνοντας αρκετό χρόνο συναντώντας παραδοσιακούς τεχνίτες, και δοκιμάζοντας την ελληνική γαστρονομία ενός ορεινού χωριού ή ενος μικρού ψαρολίμανου.

Επιθυμία της είναι η επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουν την ιστορία και την παράδοση, κάθε τόπου που επισκέπτεται. Προορισμός της αυτή την περίοδο είναι η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος. Αναμένουμε με χαρά την δημοσιοποίηση στη figaro, είτε σε σχετικά βιβλία της καταγράφοντας την εμπειρία της απο τα μαγικά νησιά μας.

Βάσω Παλαιολόγου