Σε μια Ελλάδα της παρατεταμένης ύφεσης και της πρωτόγνωρης πανδημίας, ελάχιστα πράγματα μας κάνουν να νοιώθουμε περηφάνια και ν’ ατενίζουμε το μέλλον μ’ αισιοδοξία. Κι όμως, όπως λέει κι ο ποιητής, «μέσα στη θλίψη….κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά…».

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία ΜΑΤΕΛ ΑΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται κάθετα κι αδιάκοπα εδώ και σαράντα ολόκληρα χρόνια, στην κατασκευή και εμπορία ηλεκτρονικών προϊόντων, καθώς και στην ανάπτυξη Ομαδικών Συστημάτων Κεραιών, επίγειων και δορυφορικών, για τη λήψη και διανομή του τηλεοπτικού σήματος. Λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας και της απόλυτης εξειδίκευσή της, έχει αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία και στέκεται επάξια όρθια  ανταγωνιζόμενη επιτυχώς σε ποιότητα ακόμα και παγκόσμιους κολοσσούς.

Ωστόσο, τα ‘’μυστικά΄΄ της επιτυχίας της εταιρείας δεν εξαντλούνται στην εμπειρία και τη τεχνογνωσία της. Είναι ευέλικτη, πάντα κοντά στον πελάτη ανταποκρινόμενη και στην πιο ειδική του απαίτηση, παρέχει διαρκή υποστήριξη στον επαγγελματία και ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τη λήψη και τη διανομή του τηλεοπτικού σήματος. Τα προϊόντα της πλέον -όλα αυστηρά ελεγχόμενα πριν φύγουν από το εργοστάσιο- είναι ευρέως γνωστά στο καταναλωτικό κοινό και το όνομά της στην ετικέτα τους, αποτελεί σταθερά εγγύηση ποιότητας σ’ ένα ευαίσθητο κι ανοχύρωτο κλάδο που πλήττεται από προβληματικά εισαγόμενα προϊόντα.

Η ΜΑΤΕΛ επίσης, στηρίζει ποικιλοτρόπως τις επαγγελματικές σχολές ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών ανά την Ελλάδα, πραγματοποιεί διαρκώς σεμινάρια σε αδειούχους εγκαταστάτες στα πλαίσια της διά βίου εκπαίδευσής τους και εμπλουτίζει τον διαδικτυακό της ιστότοπο και τους καταλόγους της συνεχώς με σχέδια και παραδείγματα εφαρμογών των πολλών καινοτόμων προϊόντων της.

Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και την είσοδό μας πια στην ψηφιακή εποχή, η ΜΑΤΕΛ πέτυχε στον τομέα της ένα άθλο μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο! Κατασκεύασε την ψηφιακή κεραία AN DIGITAL-5G για εξωτερικούς χώρους που ήδη  βραβεύτηκε με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ελλάδος.

Η συγκεκριμένη κεραία με διαστάσεις μόλις 25cm X 8,5cm, αποτελεί μια μικρή επανάσταση στην επίγεια λήψη ψηφιακών καναλιών, καθώς αλλάζει τα δεδομένα λόγω του μικρού της μεγέθους, της αξιοπιστίας και της υψηλής αισθητικής της! Μεταφέρεται και τοποθετείται πανεύκολα χωρίς ρυθμίσεις. Δεν χρειάζεται τροφοδοσία. Έχει πολλαπλές δυνατότητες στερέωσης σε ιστό, στον τοίχο ή στα κάγκελα. Επίσης, αντικαθιστά γρήγορα και οικονομικά τις κεραίες των ταρατσών στις παλιές οικοδομές ελευθερώνοντας το χώρο για πράσινη ανάπτυξη!

Κλείνοντας αυτό το άρθρο οφείλω να πω ότι όσα σημείωσα παραπάνω, δεν αποτελούν έμμεση διαφήμιση που δεν χρειάζεται άλλωστε η ΜΑΤΕΛ. Είναι κατάθεση προσωπικής μαρτυρίας καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχα την τύχη να ζήσω από κοντά την εταιρεία, τα προϊόντα και προπαντός τους ‘’πεισματάρηδες’’ ανθρώπους της που αν μη τι άλλο, αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν γι’ αυτό και το κάνουν άριστα….

 

Γιώργος Σανιδάς

Οικονομολόγος- συγγραφέας

π. Γ. Διευθυντής ΣΕΗΒΕ