Καταιγισμός ακυρώσεων και ένα ποσοστό του 50% να αποτελεί τον μέσο όρο του μήνα Δεκεμβρίου είναι ο απολογισμός της περιόδου των εορτών για τις ξενοδοχειακές μονάδες της Μαγνησίας, ύστερα, μάλιστα, από την ξαφνική επιβολή των νέων μέτρων για την πανδημία και την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και όπως τον παρουσιάζει ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη οι κρατήσεις της Πρωτοχρονιάς έφτασαν εν τέλει στο 70% «με τα χίλια ζόρια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ότι οι ακυρώσεις ήταν πάρα πολλές. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η κατάσταση στα μικρότερα ξενοδοχεία ήταν ακόμα χειρότερη για το λόγο ότι δεν είχαν εστιατόρια στις εγκαταστάσεις τους για το ρεβεγιόν.

Αναφέρθηκε εξίσου και σε έναν γενικότερο απολογισμό τις κίνησης για όλο τον Δεκέμβριο με τα αποτελέσματα να είναι αποκαρδιωτικά για τον κλάδο τους, εφόσον ο μέσος όρος όπως είπε ο κ. Ζαφείρης είναι ακριβώς στα μισά γεγονός που επηρεάζει άμεσα την πληρωμή των λογαριασμών και των υποχρεώσεών τους. «Ο μήνας Δεκέμβριος έκλεισε με το ποσοστό της τάξεως του 50%, άρα καταλαβαίνετε ότι οι εισπράξεις είναι μισές και δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε ούτε τις μισές πληρωμές των υποχρεώσεών μας», εξηγεί ο ίδιος.

Ο κ. Ζαφείρης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε για ακόμα μια φορά ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο των ξενοδοχειακών μονάδων και στην περιοχή της Μαγνησίας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωσε, δε, ότι «από σήμερα ξεκινούν καινούργιοι αγώνες», εφόσον έχουν απευθύνει ήδη το αίτημα να μπουν οι εργαζόμενοί των καταλυμάτων στο καθεστώς της αναστολής, αλλά ζήτησαν ταυτόχρονα την καθυστέρηση των οφειλών τους και την αποπληρωμή τους μετά το δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους. «Ήδη οι επιστρεπτέες προκαταβολές μεταφέρθηκαν και αυτό είναι το θετικό πρώτο βήμα, αν και κατά την άποψή μας δεν είναι επιστρεπτέες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Τέλος, εκτιμά ότι το μέλλον δεν προμηνύεται ευοίωνο για τους επόμενους μήνες των ξενοδοχείων. «Ας ελπίσουμε ότι η περίοδος του Πάσχα θα μας βρει σε καλύτερη κατάσταση. Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και το μυαλό μας είναι εξίσου στην εστίαση, γιατί μαζί τραβάμε το κάρο του τουρισμού», δηλώνει ο κ. Ζαφείρης.

πηγή:magnesianews.gr