Το Skiathoslife.gr και εγώ προσωπικά επανέρχομαι στο θέμα της δραστηριότητας του πλωτού ασθενοφόρου με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος. 

Σε καμία παράγραφο και σε καμία αναφορά μας δεν τέθηκε η ετοιμότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ουδέποτε επί 7 συναπτά έτη που λειτουργεί το Skiathoslife.gr έχουμε αναφέρει το παραμικρό που να αφορά τα στελέχη του Λ.Σ. αντίθετα μάλιστα όποτε μας έχει ζητηθεί και από την ίδια την ένωση όχι μόνο δίνουμε βήμα αλλά και στηρίζουμε τα αιτηματά τους με την προβολή τους.

Άλλο όμως τα στελέχη και άλλο το σκάφος που μάλλον κάποιοι έδωσαν λάθος εντυπώσεις και μάλλον οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τον ερχομό του ήταν διαφορετικές. Άλλωστε για αυτό και υπήρξε η δικαιολογημένη κατά εμάς αντίδραση του Δημάρχου Αλοννήσου. Αν απο εκεί και πέρα τα συγκεκριμένα περιστατικά αδυναμίας του σκάφους να μεταφέρει ασθενείς καποιοι τα εκμεταλλεύονται πολιτικά απευθυνθείτε σε αυτούς.

Από την πρώτη περίπτωση αδυναμίας του πλωτού ασθενοφόρου να μεταφέρει ασθενή, ζητήθηκε η επιχειρησιακή ικανότητα του, ουδέποτε λάβαμε απάντηση αλλά ούτε και οι ενδιαφερόμενοι. Σήμερα για πρώτη φορά επίσημα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Ένωσης  Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος πως το πλωτό ασθενοφόρο δύναται να ταξιδεύει έως 6 μποφόρ.

Ουδεμία αμφισβήτηση υπήρξε λοιπόν ως προς τα στελέχη του Λ.Σ., είναι ωστόσο δικαιολογημένη θεωρούμε η ανησυχία των πολιτών και μονίμων κατοίκων των νησιών που μεταφέρουμε από αυτό το βήμα, στο άκουσμα αδυναμίας μεταφοράς ασθενών με 6 μποφόρ και άνω γιατί μάλλον, καποιοι έδωσαν αυτή την λανθασμένη πληροφορία.

Τώρα ξέρουμε και σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση.