Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν νεκρές αδέσποτες γάτες στον περιφερειακό προς αεροδρόμιο στο ύψος του παρκιγκ λεωφορείων και υπάρχει υποψία για δηλητηρίαση. Αν κάποιος γνωρίζει τον υπαίτιο παρακαλούμε να το δηλώσει στην αστυνομία και το Δήμο.

Επιπλέον την τελευταία εβδομάδα εξαφανίστηκε ολόκληρη αποικία στειρωμένων γατών στην περιοχή Πλατανιά – Αγ. Παρασκευή. Τα αίτια είναι υπό διερεύνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η δηλητηρίαση και οποιαδήποτε μορφή κακοποιήσης ζώων αποτελεί ποινικό αδίκημα και σύμφωνα με τον νέο νόμο 4830/2021, συνοδεύεται με άμεσα βεβαιωθέν διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, αυτόφωρο και φυλάκιση έως 15 έτη, και μετέπειτα ποινή 15.000 – 30.000 ευρω ανά ζώο.

Να τονίσουμε δε, πως είναι πλήρως κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών από τον ίδιο νόμο (αρθρο 10) να ταϊζουν τα αδέσποτα όπως είναι και το απόλυτο δείγμα ανθρωπιάς να σεβόμαστε τη φύση και να συνυπάρχουμε με τα ζώα. Οι επισκέπτες του νησιού μας ως τουρίστες το γνωρίζουν και μάλιστα το νησί μας αποτελεί πόλο έλξης λόγω των υγιών και φροντισμένων αδέσποτων γατών μας.

Skíathos Cat Welfare Association