του Νίκου Τζούμα

Τρεις μήνες νωρίτερα από ό,τι προέβλεπαν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece παραδίδει 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις.

Η μεγάλη επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Παρά τη μεγάλη επιβατική κίνηση οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν καθόλου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια και μάλιστα εξακολούθησαν να έχουν υψηλή επιβατική κίνηση. Οι εργασίες συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

Τι περιελάμβανε η επένδυση των 440 εκατ. ευρώ
To επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ της Fraport Greece, μεταμόρφωσε τα αεροδρόμια. Η επένδυση περιλάμβανε την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις, τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και την ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης. Ακόμη, όλα τα αεροδρόμια πλέον διαθέτουν μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ 

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες επέκτασης κατά 2.185 τ.μ. και ανακαίνισης του υπάρχοντος αεροσταθμού που είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τον διπλασιασμό των ιμάντων παραλαβής αποσκευών.

Καθοριστικής σημασίας για το νησί η εικόνα του αεροδρομίου, καθώς όσο καλύτερες, πιο άνετες, πιο ασφαλείς και πιο φιλικές είναι οι υποδομές μιας τουριστικής χώρας για τους ταξιδιώτες, τόσο πιο ελκυστικοί γίνονται και οι προορισμοί της. Το αποτέλεσμα θα είναι το ποσοστό των επισκεπτών στα αεροδρόμια να αυξηθεί και κατ’ επέκταση θα αυξηθεί και η πληρότητα σε ξενοδοχεία, εστίαση, μουσεία και παραλίες.