Αν έχουν λάβει υπόψη, ως οφείλουν, τους προβληματισμούς των κατοίκων και των συλλογικοτήτων του Πλατανιά για τον τρόπο με τον επιχειρείται η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή, ρώτησε με παρέμβασή του τους αρμόδιους Υπουργούς  Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Την Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων συνυπέγραψε και ο αρμόδιος Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, ο οικισμός του Πλατανιά διατρέχεται από το ρέμα «Χολόρεμα», το οποίο δεν έχει διευθετηθεί ούτε οριοθετηθεί, προκαλώντας τα τελευταία χρόνια προβλήματα στον οικισμό με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. «Η δημοσιοποίηση του σχεδιασμού του αλιευτικού καταφυγίου από την Περιφέρεια ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων στον Πλατανιά, καθώς η κατασκευή του προβλέπεται στην εκβολή του ρέματος, η οποία  χωρίς προηγούμενη διευθέτησή του θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στον οικισμό» τόνισε και σημείωσε ότι το γεγονός αναγνωρίζεται και από την ίδια τη  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που προτείνει την εφαρμογή επιμέρους μέτρων.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι ανησυχία υπάρχει ανάμεσα στους κατοίκους του Πλατανιά και για την υποτίμηση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται αφενός ότι το έργο κόβει τη θέα προς την ανοιχτή θάλασσα, και αφετέρου ότι η δίοδος των σκαφών στο λιμάνι του καταφυγίου δεν είναι σχεδιασμένη για μεγάλα σκάφη -τουριστικά με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η  ακτοπλοϊκή  σύνδεση του Πλατανιά, και του Ν. Πηλίου εν γένει, με τη Σκιάθο και τις Σποράδες.

«Είναι αναγκαίο να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη οριοθέτηση και διευθέτηση του Χολορέματος, αλλά και να προχωρήσετε στο σχεδιασμό του αλιευτικού καταφυγίου με τρόπο που να μην εμποδίζεται η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Πλατανιά, και του Νοτίου Πηλίου γενικότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ζήτησε, επιπλέον, να κοινοποιηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι προβλέπεται ότι από τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η κατασκευή του καταφυγίου, θα δημιουργηθούν προβλήματα στο χείμαρρο «Χολόρεμα» και θα οξυνθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.