Τις συμβάσεις τεσσάρων έργων για το Ν. Μαγνησίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που αφορούν στους Δήμους Σκοπέλου Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Πρόκειται για ένα υδρευτικό έργο στον οικισμό Στάφυλος Σκοπέλου, ένα έργο διαμόρφωσης με άσφαλτο αγροτικής οδοποιΐας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μήκους 5.5 χλμ. και προϋπολογισμού 2.600.000 €, την κατασκευή περιπατητικών διαδρομών στο επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου 300.000 € και την κατασκευή πέτρινης γέφυρας, στη θέση παλιάς πεζούλας που θα καθαιρεθεί, στην είσοδο της Αργαλαστής, προϋπολογισμού 74.000 €.

Επί πλέον ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμπληρωματική χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου 124.000 € για στήριξη του τρούλου και άλλες παρεμβάσεις και επισκευής του εκπαιδευτικού κέντρου CERN στο Νεοχώρι Πηλίου.

Σε δηλώσεις ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για έργα που στοχεύουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών, που δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να πέσει χρήμα στην πραγματική οικονομία σε μια δύσκολη περίοδο.
Ο κ. Αγοραστός κάλεσε τις εργοληπτικές εταιρίες να τρέξουν γρήγορα και είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έναν σοβαρό σχεδιασμό και μια στρατηγική μαζί με τις υπηρεσίες, που έχουν υπερβάλει εαυτόν και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να προχωρήσουν τα έργα, αναφέροντας ότι μόνο με έργα μπορεί η ζωή μας να αλλάξει.
Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα με τις ανατιμήσεις των υλικών παραμένει, για τα έργα που έγιναν εντός του 2021 δόθηκαν αναθεωρήσεις πιστώσεων, διότι οι εκπτώσεις που γινόταν τότε ήταν πολύ υψηλές και σήμερα είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ αναμένονται από το υπουργείο οι αναθεωρήσεις για την τιμή της ασφάλτου και η χρηματοδότηση.

 

πηγή:magnesianews.gr