Στα πλαίσια της αναβάθμισης των παροχών που προσφέρονται προς τα ζώα, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού ο Δήμος Σκιάθου ανέλαβε την προμήθεια ειδών για την προστασία και φροντίδα των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων (σκύλων, γάτες). Η τοποθέτηση των ειδών αυτών θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικά σημεία του νησιού.

του Νίκου Τζούμα

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 9.610,00 € με Φ.Π.Α. και προβλέπει

  1. Ενιαίο σύστημα κάδου συλλογής περιττωμάτων Βιοδιασπώμενος σάκος συλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων και διανομής βιοδιασπώμενων σάκων συλλογής περιττωμάτων

Χαρακτηριστικά: Το ενιαίο σύστημα κάδου συλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων ζώων και διανομής βιοδιασπώμενων σάκων θα αποτελείται από τον κάδο συλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων, ο οποίος θα έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο, όπως και το ενιαίο σύστημα. Θα είναι ενσωματωμένος σε αναπόσπαστο μεταλλικό πλαίσιο, θα έχει εσωτερικό μεταλλικό δοχείο χωρητικότητας περίπου 40lt, το οποίο θα βγαίνει με ανοιγόμενη διάταξη από την μπροστά πλευρά του κάδου για την εύκολη αποκομιδή των απορριμμάτων. Θα διασφαλίζεται κλείσιμο με το κυρίως σώμα, για να μην εισέρχονται τα νερά της βροχής και θα κλείνει με ειδική κλειδαριά. Στο εμπρόσθιο πάνω μέρος του θα διαθέτει ένα άνοιγμα με παράθυρο, για την απόρριψη των σάκων. Θα είναι κατασκευασμένος, όπως και όλο το σύστημα, από ανοξείδωτο ατσάλι και βαμμένο γαλβανισμένο ατσάλι. Ο κάδος θα μπορεί να αδειάζεται με πλαστική σακούλα, η οποία θα τοποθετείται στο εσωτερικό δοχείο του.

Το ενιαίο σύστημα θα ενσωματώνει επίσης ειδικά διαμορφωμένο διανομέα για σακουλές συλλογής στο εμπρόσθιο κάτω μέρος του οποίου, θα διαθέτει ένα άνοιγμα με παράθυρο, για τις σακούλες συλλογής και θα κλείνει στο ανοιγμένο τμήμα του με ειδική κλειδαριά.

Διαστάσεις συστήματος, ύψος περίπου 145εκ, πλάτος περίπου 50εκ και βάθος περίπου 25εκ.

Το υλικό κατασκευής του συστήματος θα εγγυάται μεγάλη αντοχή στην κρούση, αντίσταση στη γήρανση και τον αποχρωματισμό. Θα είναι λειτουργικό, με ενιαίο σώμα και θα είναι εύκολο να περιληφθεί σε κάθε αστικό περιβάλλον.

  1. Βιοδιασπώμενος σάκος συλλογής περιττωμάτων

Χαρακτηριστικά: Ο βιοδιασπώμενος σάκος συλλογής περιττωμάτων θα είναι κατασκευασμένος από βιοαποικοδομήσιμο υλικό, ζαχαροκάλαμο. Θα έρχεται σε πακέτο των 1.000 τεμαχίων με αναρτώμενο πακέτο των 50 τεμ. και θα φέρει μπλοκ αποκοπής παρέχοντας μεμονωμένες σακούλες, μειώνοντας τα απορρίμματα και διευκολύνοντας τον χρήστη. Ύψος περίπου 30εκ, Πλάτος περίπου 25εκ. και  3,5 εκ. το μπλοκ αποκοπής.

  1. Μεταλλική ταΐστρα / ποτίστρα σκύλων

Χαρακτηριστικά: Μεταλλική γαλβάνιζε ταΐστρα/ ποτίστρα για σταθερή παροχή τροφής & σταθερή στάθμη νερού. Να περιλαμβάνει πλαστικό δοχείο νερού έως 8lt καθώς και ποτίστρα από χυτό αλουμίνιο διαστάσεων με ενδεικτικές  διαστάσεις 10 x 18 x 6 cm ύψος.

Κατάλληλη για μικρά ζώα.  Με διαστάσεις 46χ33χ57 cm η χωρητικότητα της ταΐστρας να είναι περίπου 20 λίτρα και το χρώμα του γκρι μεταλλικό .

*Οι εικόνες είναι ενδεικτικές