Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι του Παλαιού Λιμεναρχείου στον Βόλο. Το καταστροφικό μπουρίνι που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα, μετέτρεψε τη συνοικία σε… λιμνοθάλασσα. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για την πρόκληση πολλών προβλημάτων.

Κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η στάθμη του νερού ανέβηκε σε τέτοιο σημείο, που κινδύνεψαν περιουσίες. Καταστήματα ακόμη και στη Γρηγορίου Λαμπράκη δεν γλύτωσαν από τα ορμητικά νερά και οι ιδιοκτήτες τους για αρκετή ώρα έδωσαν τιτάνιο αγώνα να αποσοβήσουν τα χειρότερα.

Στη διασταύρωση Μητροπολίτου Γρηγορίου με Πυράσου, ακριβώς μπροστά από τα Ψαράδικα, το ύψος του νερού ξεπέρασε τα σαράντα εκατοστά και πολλά σταθμευμένα οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως πλημμύρισαν μέχρι και τα προαύλια του 9ου Δημοτικού σχολείου Βόλου, αλλά και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου, που στεγάζονται στην περιοχή. Οι οδοί Πυράσου, Αλμυρού και ένα τμήμα της Παπακυριαζή, μετατράπηκαν σε… ποτάμια, όσο η ένταση της βροχής δυνάμωνε, ενώ και στην υπόλοιπη συνοικία παρατηρήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Μοιραία, οι κάτοικοι στο Παλαιό Λιμεναρχείο κάθε φορά που οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται, κάνουν τον… σταυρό τους, φοβούμενοι για το τι θα συμβεί.

Στο μεταξύ, αρκετά φρεάτια, όπως επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το SkiathosLife.gr, λειτούργησαν ως… παγίδες για φερτές ύλες, με το δίκτυο των όμβριων υδάτων στον Βόλο να δοκιμάζεται και πάλι.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες: