Να προβεί άμεσα στην καταβολή του κονδυλίου μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών των Δήμων Βόλου και Ρήγα Φεραίου, για να λάβουν οι σχολικές καθαρίστριες το συντομότερο δυνατό τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, κάλεσε με Ερώτησή του τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, στο Δήμο Βόλου απασχολούνται περίπου 155 σχολικές καθαρίστριες πλήρους και μερικής απασχόλησης, ενώ τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου Ρήγα Φεραίου καλύπτουν 15 σχολικές καθαρίστριες.

«Εν τούτοις και στους δύο Δήμους, οι σχολικές καθαρίστριες δεν έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί το νόμιμο μισθό τους, καθώς το Υπουργείο δεν έχει πιστώσει ακόμα τα απαραίτητα κονδύλια στους Δήμους για την κάλυψη της μισθοδοσίας τους», τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος αναφέροντας ότι αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση που έλαβε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση»- παράρτημα Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, οι σχολικές καθαρίστριες έχουν αναλάβει υπηρεσία από 01/09/2021, γεγονός που σημαίνει ότι ο μισθός τους οφείλεται για πάνω από ένα μήνα, ενώ όπως ενημερώθηκε ο Σύλλογος, η καθυστέρηση στην καταβολή του θα συνεχίσει καθώς δεν αναμένεται η πίστωση του σχετικού κονδυλίου από το Υπουργείο μέχρι της 20 Οκτώβρη.

«Η τόσο μεγάλη καθυστέρηση του δεδουλευμένου μισθού των σχολικών καθαριστριών των δύο Δήμων της Μαγνησίας είναι ανεπίτρεπτη, για ένα προσωπικό που μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και απαιτητικά υγειονομικά πρωτόκολλα διασφαλίζει την υγιεινή και καθαριότητα των σχολικών μονάδων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην πίστωση του σχετικού κονδυλίου προς τους Δήμους.