Ακυρώσεις καταγράφουν οι Έλληνες ξενοδόχοι από Βρετανούς τουρίστες μετά την ανακοίνωση από τη βρετανική πλευρά την Παρασκευή, ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα χωρών, όπως μεταδίδει η Τelegraph.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μηνά Χατζημιχαήλ, από την Ένωση Ξενοδόχων Κω, άρχισαν να έρχονται ακυρώσεις γι αυτή τη σεζόν. Ο κ. Χατζημιχαήλ τόνισε ότι οι εμβολιασμοί σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς έπρεπε να γίνουν εγκαίρως καθώς και πως η Ευρώπη θα έπρεπε να είχε λάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής.

Την ίδια εικόνα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, κ. Μπάμπης Βούλγαρης, αναφέροντας ότι έπειτα από τις ανακοινώσεις της Βρετανίας υπάρχουν ακυρώσεις.

Η Τelegraph αναφέρει ότι η Ελλάδα ευελπιστούσε να βρεθεί στην πράσινη λίστα ασφαλών χωρών, του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης που εφαρμόζει η Βρετανία, όμως κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου όπως η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες δημοφιλείς χώρες διακοπών για τους Βρετανούς.

Έτσι, οι Βρετανοί που επιστρέφουν στο Ην. Βασίλειο από την Ελλάδα θα χρειαστεί να περνούν από καραντίνα 10 ημερών και να κάνουν 2 τεστ PCR. Η απόφαση αυτή αναμένεται να επανεξετασθεί σε τρεις εβδομάδες.