SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Δήμαρχος Θεσσ/νίκης: Περιμένουμε δυο μήνες απάντηση Στυλιανίδη για ακτοπλοΪκή σύνδεση

2024-04-23 11:26:05
Δήμαρχος Θεσσ/νίκης: Περιμένουμε δυο μήνες απάντηση Στυλιανίδη για ακτοπλοΪκή σύνδεση
Και ο Υπουργός Ναυτιλίας φοβέρα θέλει...
Έξαλλος ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης με τον Υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη. Και αυτό γιατί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες είναι ακόμη στον αέρα, αν και φτάσαμε λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Μιλώντας σε σημερινή εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελούδης είπε:
“ Εδώ και δυο μήνες περιμένουμε την απάντηση του κ. Στυλιανίδη για το τι θα γίνει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, ωστόσο ο Υπουργός δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει. Η πόλη δικαιούται τουλάχιστον να μάθει τι έχει σκοπό να κάνει. Η στοιχειώδης ευγένεια επιβάλει να απαντήσει στο Δήμαρχο του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας. Δεν μπορεί να γινόμαστε επαίτες. Αν δεν λάβουμε απάντηση μέχρι αύριο τότε θα βγάλουμε σκληρή ανακοίνωση κατά του Υπουργού” είπε ο κ. Αγγελούδης.
Προφανώς την ίδια στιγμή κάποιος από την αίθουσα ενημέρωσε τον κ. Στυλιανίδη για τις δηλώσεις του κ. Αγγελούδη και ο Υπουργός τον κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο. Όπως ενημέρωσε στη συνέχεια ο κ. Αγγελούδης, ο κ. Στυλιανίδης του είπε πως στο τέλος του μήνα θα γίνει η κατανομή των κονδυλίων στις άγονες γραμμές οπότε και η συγκεκριμένη γραμμή κάτι θα πάρει ώστε να ξεκινήσει.
Η αλήθεια είναι πως αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται στην αρχή της χρονιάς προκειμένου οι άνθρωποι του τουρισμού να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να εντάξουν το δρομολόγιο στα προγράμματα τους. Να μπορέσουν να προσελκύσουν τουρίστες στην αρχή και το τέλος της περιόδου που η κίνηση θα είναι μικρή. Να κάνουν κοινά προγράμματα Σποράδων και Θεσσαλονίκης για βαλκάνιους τουρίστες.
Ωστόσο δεν ζούμε στη χώρα του προγραμματισμού...
 
Πηγή:omorfataxidia