Σε συνέχεια του  Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, το οποίο πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κας Κολυνδρίνη Δωροθέας το οποίο επικαιροποιούμε και σήμερα Τρίτη 20-07-2021, με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων λόγω του Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλό) για τα νησιά των Βορείων Σποράδων .

Θα γίνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η απόφαση για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας των νησιών  των Β. Σποράδων της  ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων  για αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και θα πρέπει  να γίνει αντίστοιχα και από τους Δήμους (βάση νέας εγκυκλίου της ΓΓΠΠ).

Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.