Περιστέρι: Νέα δολοφονία με θύμα 17χρονη – Αναζητείται ο σύντροφός της
2022-08-02 09:18:17Εφόσον αποδειχτεί ότι πρόκειται για γυναικοκτονία, θα είναι η τρίτη στη χώρα μας, μέσα σε λίγα 24ωρα
Νεκρή βρέθηκε μια νεαρή γυναίκα, περίπου 17 ετών, μέσα στο διαμέρισμά της στο Περιστέρι, με την Αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα μίας γυναικοκτονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κοπέλα -με καταγωγή από το Πακιστάν- εντοπίστηκε από τη μητέρα της και την αδελφή της, το βράδυ της Δευτέρας, δολοφονημένη στο σπίτι της επί της οδού Αραχώβης. Η σορός της έφερε μώλωπες.
Η αστυνομία αναζητά τον σύντροφό της, καθώς θεωρεί ότι είναι ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε προσαγωγή φιλικού ζευγαριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα που διέμενε η άτυχη γυναίκα δεν φάνηκε να υπάρχουν ίχνη παραβίασης.
Εφόσον αποδειχτεί ότι πρόκειται για γυναικοκτονία, θα είναι η τρίτη στη χώρα μας, μέσα σε λίγα 24ωρα. Η πρώτη διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο και η δεύτερη την Κυριακή στη Ζάκυνθο.
Μιλώντας για τις γυναικοκτονίες που συγκλονίζουν τη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνικής πολιτικής, Μαρία Στρατηγάκη, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι πάντοτε συνέβαιναν γυναικοκτονίες αλλά τα τελευταία χρόνια είναι ορατές.
Συνέχισε λέγοντας ότι γυναίκες που απειλούνται, κακοποιούνται σωματικά και ψυχολογικά μπορούν να καλέσουν τη γραμμή 15900, η οποία λειτουργεί πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο,και παρέχει άμεση βοήθεια σε περιστατικά βίας. Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας λειτουργούν στις 14 περιφέρειες της χώρας και στις διευθύνσεις αστυνομίας κάθε νομού για την προστασία των θυμάτων.
Η κ. Μαρίνα Φαρμακίδη, δικηγόρος της οργάνωσης «Διοτίμα», διευκρύνισε ότι «η μήνυση για ενδοοικογενειακη βία, δεν δημιουργεί ασυλία. Οι γυναίκες δεν μιλούν διότι φοβούνται ότι θα προκαλέσει έξαρση της βίας. Πάντα συμβουλεύουμε να βρεθεί σε ασφαλές μέρος και μετά να προχωρήσει η διαδικασία- δεν νοείται να του κάνει μήνυση και να μένουν στο ίδιο σπίτι.
Σκιαγραφώντας το προφίλ των δραστών, κοινωνικοί λειτουργοί μιλούν για άτομα χειριστικά που δημιουργούν μια σχέση εξουσιαστική και εξαρτητική με τη σύντροφό τους. Απαιτούν από τη γυναίκα αποκλειστικότητα και την οδηγούν σταδιακά σε πλήρη απομόνωση από το υπόλοιπο κοινωνικό της περιβάλλον.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μαρία Συρεγγέλα, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, «πάνω από 44.200 γυναίκες έχουν επισκεφθεί τα συμβουλευτικά μας κέντρα, ενώ πάνω από 3.700 γυναίκες και παιδιά έχουν φιλοξενηθεί σε ξενώνες φιλοξενίας του δικτύου δομών μας. Δεν σταματάμε όμως εδώ, για αυτό και θέλω ακόμα μια φορά να πω σε κάθε γυναίκα που είναι θύμα βίας, να ζητήσει βοήθεια», τόνισε η υφυπουργός.
Δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα για την έμφυλη βία στην Ελλάδα, καθώς η αστυνομία έχει ξεκινήσει την καταγραφή του φύλου του θύματος και του δράστη, όπως και τη μεταξύ τους σχέση, μόλις από το 2020.
πηγή:in.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ