SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Εξαιρετική παράσταση της Λυρικής σκηνής στην Σκιάθο με τη συμμετοχή του Γυμνασίου της Εθνική Λυρικής Σκηνής

2024-05-02 09:03:29
Εξαιρετική παράσταση της Λυρικής σκηνής στην Σκιάθο με τη συμμετοχή του Γυμνασίου της Εθνική Λυρικής Σκηνής

Με μία εξαιρετική παράσταση και με την ένθερμη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου, στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογραφεί από το 2019.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Λυρικής Σκηνής, επέστρεψαν με μία διαδραστική μουσική παράσταση, η οποία περιελάμβανε τραγούδια παραδοσιακής και μοντέρνας ελληνικής μουσικής και σωματικά κρουστά με θεματολογία γύρω από την αγάπη, τους στόχους, τα όνειρα και την ομορφιά των νεανικών αναζητήσεων.

Στόχος του φετινού κύκλου  εργαστηρίων, που διήρκησε ολόκληρο τον Απρίλιο, ήταν η ταχύρρυθμη γνωριμία των παιδιών με τη διαδικασία της προετοιμασίας μίας παράστασης μουσικού θεάτρου μέσα από την ουσιαστική συνεργασία τους με επαγγελματίες του χώρου της μουσικής καθώς και την ενεργή συμμετοχή τους στις πρόβες της παράστασης. Κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδρομής, τα παιδιά συνεργάστηκαν,
συνδημιούργησαν, τραγούδησαν πρωτότυπα τραγούδια, έπαιξαν, ενώ συγχρόνως έμαθαν να αλληλοεπιδρούν με το κοινό.

Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος: Αντώνης Βασιλειάδης (καθηγητής ευρωπαϊκών κρουστών, συνθέτης, μουσικός παραγωγός, ερμηνευτής), Γιώργος Κασαβέτης (συνθέτης-κρουστός), Ειρήνη Τζαμτζή (ερμηνεύτρια), Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αντώνης Βασιλειάδης (τραγούδια, στίχοι), Γιώργος Κασαβέτης (ορχηστρικά).

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Διαφάνειας και Παιδείας, Ματούλα Παπαδούλια, τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου, Αικατερίνη Τόκα, και τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία και την οργάνωση των τμημάτων, το ξενοδοχείο Αtlas, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δέσποινα Λιακοπούλου, και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αλέξανδρο Ευσταθίου, για τη φιλοξενία των εκπαιδευτικών της Λυρικής Σκηνής, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Χαρά Πασχάλη, και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Γιάννη Γιαννίτση, για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της παράστασης. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Γυμνασίου για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους. Ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι η επιθυμία τους για επαναφορά του εκπαιδευτικού προγράμματος του χρόνου θα γίνει πράξη.

 

Photo Gallery