Ο Βολιώτης πείστηκε πάλι, επειδή θεωρούσε την αγορά ευκαιρία, για ένα όχημα που επίσημα στο εμπόριο κοστίζει πάνω από 25.000 ευρώ και κατέθεσε τις 3.000. Του τηλεφώνησε εκ νέου ο δήθεν πωλητής και του ζήτησε άλλες 3.000 ευρώ, που επίσης κατέθεσε ο Βολιώτης, για να του τηλεφωνήσει εκ νέου και να του ζητήσει την ίδια ημέρα, άλλες 3.000… Ο Βολιώτης απάντησε πως δεν είχε τα χρήματα, καθώς ήδη είχε ξεπεράσει το ποσό που είχαν συμφωνήσει, αλλά επειδή πίστευε ότι ήταν ευκαιρία το όχημα, δέχθηκε να συνεχίσει την διαπραγμάτευση. Τότε ο δήθεν πωλητής του είπε πως θα του κατέθετε ο ίδιος 3.000 ευρώ (!) στον τραπεζικό του λογαριασμό και του απέστειλε κατόπιν αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης, που ήταν όμως πλαστό, για να τον πείσει να στείλει και τις υπόλοιπες 3.000 ευρώ, όπως και τελικά έγινε. Συνολικά δηλαδή κατέβαλε ο Βολιώτης 11.100 ευρώ… Σα να μην έφθανε αυτό, ο Βολιώτης παρέπεμψε τον δήθεν πωλητή του αγροτικού στον λογιστή του για τη μεταβίβαση, ο οποίος πείστηκε επίσης να καταβάλει το ποσό των 700 ευρώ, για την ολοκλήρωση δήθεν της διαδικασίας…
Βολιώτες έδωσαν 11.800 ευρώ για όχημα που δεν παρέλαβαν ποτέ…
2021-04-09 07:41:21
H υπόθεση έφτασε στην δικαιοσύνη, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου να έχει ασκήσει διώξεις για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, στις αρχές του 2020 άγνωστος φέρεται να ανάρτησε στο διαδίκτυο αγγελία για δήθεν πώληση αγροτικού αυτοκινήτου τύπου «Ναβάρα», στο ποσό των 7.000 ευρώ. Ο Βολιώτης υποψήφιος αγοραστής τηλεφώνησε στον δήθεν πωλητή του οχήματος και συμφώνησαν στην αγορά, ενώ ο δεύτερος του ζήτησε προκαταβολή 600 ευρώ. Ο Βολιώτης κατέβαλε το ποσό της προκαταβολής, ωστόσο ο δήθεν πωλητής ζήτησε σε δεύτερη επικοινωνία μαζί του, την ίδια ημέρα, άλλα 1500 ευρώ. Ο Βολιώτης ανταποκρίθηκε εκ νέου και κατέβαλε το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του δήθεν πωλητή, ο οποίος ωστόσο προχώρησε παραπέρα και ανέφερε στον Βολιώτη, πως δίπλα του βρισκόταν ο λογιστής του και ότι επειδή έπρεπε να καταβάλει φόρο υπεραξίας του οχήματος, έπρεπε να τους αποστείλει άλλα 3.000 ευρώ…
Μάλιστα ο δήθεν πωλητής, βλέποντας ότι υποψήφιος αγοραστής και λογιστής συνέχιζαν την διαπραγμάτευση, τους ζήτησε άλλα 600 ευρώ… Τότε τα δύο μέρη τσακώθηκαν, διέκοψαν τις συνομιλίες τους και ο Βολιώτης έψαξε να βρει τα στοιχεία του δήθεν πωλητή. Αυτοκίνητο φυσικά δεν παρέλαβε, ενώ κατέθεσε μήνυση για απάτη, καθώς έχασαν συνολικά 11.800 ευρώ ο ίδιος και ο λογιστής του. Από την έρευνα της Αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι ο λογαριασμός του δήθεν πωλητή, ανήκει σε κάποιον γύρω στα 60, που διαμένει στην Πελοπόννησο, που υποστηρίζει πως άλλοι τον έμπλεξαν… Κατηγορείται για απάτη. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες στις περιπτώσεις απάτης με δήθεν πωλούμενα οχήματα εμφανίζονται ως πωλητές των οχημάτων. Καταχωρούν μέσω διαδικτύου ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης εικονικών οχημάτων, με σκοπό την εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών. Σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν τα προς πώληση οχήματα σε δελεαστικές τιμές. Οι υποψήφιοι αγοραστές έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους και χωρίς να έχουν δει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το προς πώληση όχημα, πείθονται και συμφωνούν για την αγορά του. Στη συνέχεια, καταβάλλουν σε λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος που τους υποδεικνύεται από τους δράστες το αντίτιμο που έχει συμφωνηθεί, ως προκαταβολή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το προς αγορά όχημα βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, πείθονται και καταβάλλουν αντίτιμο και για τη μεταφορά του. Οι δράστες, εφόσον τα χρήματα έχουν καταβληθεί στον υποδεικνυόμενο από αυτούς λογαριασμό, διακόπτουν κάθε επικοινωνία με τον υποψήφιο αγοραστή και εκταμιεύουν απευθείας το χρηματικό ποσό που κατατέθηκε στο πιστωτικό ίδρυμα.
e-thessalia.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ