Το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με σύνθημα #DIVERSITY ξεπέρασε κάθε προσδοκία
Το «Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας» το γνώρισα στα Greek Tourism Awards του 2018, όπου η εθελοντική και μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία αυτή βραβεύτηκε για το μεράκι και τη «δημιουργική» τρέλα που φέρουν οι δύο εμπνευστές της Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος. Με την ευγενική στήριξη της Costa Navarino και του ξενοδοχείου Elite City Resort, το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε από τις 19 ως τις 21 Νοεμβρίου και είχα την τιμή να συμμετέχω, όχι μόνο ως ταξιδιωτική δημοσιογράφος, αλλά και ως μέλος της startup MAMAKITA family friendly Greece.
Μπορεί η διοργάνωση να φέρει τον τοπικό προσδιορισμό της Καλαμάτας, αλλά σίγουρα ξεπερνάει τα όρια, ακόμα και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με εισηγήσεις και συμμετοχές προσωπικοτήτων που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον ελληνικό τουρισμό και σε -άμεσα και έμμεσα- σχετικούς τομείς, όπως της Λίας Ζαμπέτογλου, Διευθύντριας Εκπαίδευσης ΙΝΣΕΤΕ και εκπροσώπου του Σχολείου Τουρισμού OnTour, του Γρηγόρη Τάσιου, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (εκ της Χαλκιδικής ορμώμενου), της Μάγιας Τσόκλη, της πιο πολυταξιδεμένης Ελληνίδας που έχουμε μάλλον -λίγο ως πολύ- όλοι ζηλέψει στις εκπομπές «Ταξιδεύοντας», περίπου 2000 συμμετέχοντες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθήσουν τις νέες εξελίξεις στο διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.
Κεντρικό σύνθημα του 8ου Σχολείου Τουρισμού η Διαφορετικότητα, ή αλλιώς Πολυμορφία, που συνοδευόταν από μία έξυπνη διακόσμηση στη σκηνή, αλλά πολύ περισσότερο από τοποθετήσεις ουσίας. Η παρουσία της Δήμητρας Κοκκέβη-Φωτίου, κωφής αρχαιολόγου που ξεναγεί στην ελληνική, αμερικανική και διεθνή νοηματική γλώσσα στο πλαίσιο του προγράμματος «Το μάτι ακούει», του Γιώργου Λαζαρίδη, Αθλητή τένις με αμαξίδιο και συνιδρυτή “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ” και της ομάδας Μαγειρικής «Εν δυνάμει», από τη Θεσσαλονίκη που αποτελείται από άτομα με ή χωρίς αναπηρία ήταν μερικά από τα τρανά παραδείγματα οραματισμού μιας κοινωνίας ανοιχτής που σέβεται όλους χωρίς διακρίσεις.
Στελέχη με μεγάλη «προϋπηρεσία» στον τουρισμό παρουσίασαν τις εμπειρίες τους και τα εργαλεία - ψηφιακά κυρίως- που παρέχονται σε επιχειρηματίες και πελάτες για την επιλογή και πρόσληψη προσωπικού, τη δημιουργία περιεχομένου, τις απευθείας online κρατήσεις, ενώ η τελευταία μέρα ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στη γαστρονομία και το μάρκετινγκ τοπικών προϊόντων. Ευχόμαστε και του χρόνου για μια Ελλάδα δημιουργική, φιλόξενων ξενοδόχων, οραματιστών επιχειρηματιών, πρόθυμων επαγγελματιών, φιλομαθών σπουδαστών όλο το χρόνο και για όλους.
Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα schooloftourism.gr, ενώ για να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες, επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook.