SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Στην κηδεία του Π.Κωνσταντίνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος

2024-04-29 13:13:07
Σκόπελος: Στην κηδεία του Π.Κωνσταντίνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Π.Κωνσταντίνος Καλλιανός έφυγε από την ζωή της μεσημεριανές ώρες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αγαπητός Ιερέας είχε προγραμματισμένο ραντεβού στον καρδιολόγο του. Στον δρόμο της επιστροφής αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρευσε κάτω από την εκκλησία του Αγ. Μερκούριου - Αγ. Αικατερίνης. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο από το ΚΥ Σκοπέλου. Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα είχε ταλαιπωρηθεί με πολλά προβλήματα υγείας, ενώ είχε και άδεια αναρώσεως καθώς δεν μπορούσε να σταθεί αρκετές ώρες όρθιος και να λειτουργήσει. Ένας από τους πιστούς που ήταν παρών στην τελευταία του Θεία Λειτουργία την Κυριακή 28 Απριλίου λέει στο Skiathos Life "Το κήρυγμα του ήταν σαν να ήξερε ότι θα φύγει την επόμενη μέρα" και συμπληρώνει λέγοντας μας ότι όλοι οι πιστοί έκλαιγαν. Ο αγαπητός Ιερέας, σύζυγος, πατέρας τριών παιδιών και παππούς με δυο εγγόνια αυτή την ώρα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και ντύνεται με άμφια για την Εξόδιο Ακολουθία. Αμέσως μόλις τον ντύσουν οι Ιερείς, το σώμα του θα μεταφερθεί στον Ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών όπου θα έχει την δυνατότητα ο κάθε πιστός να τον χαιρετήσει. Το σώμα του θα μείνει εκεί μέχρι 9π.μ. της Τρίτης, όπου και θα μεταφερθεί στον Ιερό ναό του Αγίου Παντελήμονα και 11:30 π.μ. της Τρίτης 30 Απριλίου θα γίνει η Εξόδιος Ακολουθία.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι όλο το νησί είναι συντετριμένο καθώς ο Π. Κωνσταντίνος ήταν γνωστός για πολλά του έργα αλλά κυρίως για το Πνευματικό του έργο, και αυτό γιατί είχε δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες σύμφωνα με οικείο πρόσωπο του) πνευματικά παιδιά.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος θα παρευθεί στην Εξόδιο Ακολουθία του Ιερέως.

Γιώργος Κεχριώτης