SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Συμμετοχή του ΓΕ.Λ. Σκιάθου στην Περιβαλλοντική Δράση «Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή»

«Υιοθεσία» της παραλίας Μ. Γιαλός 2024-04-18 17:06:24
Συμμετοχή του ΓΕ.Λ. Σκιάθου στην Περιβαλλοντική Δράση  «Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου συμμετείχαν στη Δράση «Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή» που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», με την αρωγή του Δήμου Σκιάθου και όλων των φορέων του νησιού μας.
Αρχικά, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης με τη συνοδεία της κ. Σταμέλου Μαλαμώς, του κ. Ανδρονίδη Κων/νου, της κ. Κοντοπούλου Φωτεινής, της κ. Κυπριώτη Μαγδαλινής, του κ. Λουκά Κων/νου- Αλβέρτου και της κ. Αντωνίου Μαρίας, ξεκίνησαν από την περιοχή του χώρου στάθμευσης στο Κοιμητήριο, συνέχισαν στο παρκάκι του Κ.Υ. και του χώρου της
παιδικής χαράς στην Αγία Τριάδα και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Πλάκες και τα στενά σοκάκια της. Ολοκλήρωσαν δε την «περιοδεία» καθαρισμού φτάνοντας στο Μπούρτζι.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄Λυκείου μετέβησαν στην παραλία Μέγας Γιαλός, με το πλοιάριο «Καλυψώ» του κ. Λάμπρου Χούμα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν ο κ. Πάρνος Γεώργιος, ο, κ. Καρανάσιος Πέτρος και ο κ. Λουκάς Κων/νος-Αλβέρτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από φέτος το ΓΕ.Λ. Σκιάθου έχει «υιοθετήσει» την παραλία Μέγας Γιαλός με την υποχρέωση να καθαρίζεται αλλά και να γίνεται καταγραφή των απορριμμάτων δύο φορές τον χρόνο (Απρίλιο και Οκτώβριο). Η πρωτοβουλία αυτή καθοδηγείται και υποστηρίζεται από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) , με τη συνεργασία του Δήμου Σκιάθου.

Και αυτή η Περιβαλλοντική Δράση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αν κρίνει κανείς από τον ενθουσιασμό των παιδιών, καθώς και από τον μεγάλο όγκο σκουπιδιών που μαζεύτηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Δόθηκε μια ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριές μας να ενισχύσουν την εθελοντική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, μέσω της συμμετοχής τους σ’ αυτή την Περιβαλλοντική Δράση.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο  Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα , τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραθάνο για την προσφορά όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και υλικών, όπως επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες και γάντια για την ασφαλή και υγιεινή
συγκέντρωση των απορριμμάτων. Ευχαριστούμε επίσης και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» κ. Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, για την προσφορά νερών, γευστικών χυμών και πάνινων τσαντών προς όλους.
Ανανεώνουμε όλοι μαζί το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο!!!

Photo Gallery