SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Φωτιά σε σχολείο του Βόλου

Άγνωστοι «τρύπωσαν» και προκάλεσαν ζημιές στο σχολικό συγκρότημα των 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου 2024-02-15 11:56:15
Φωτιά σε σχολείο του Βόλου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης ,προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις και επέτρεψαν την είσοδο εξωσχολικών σε σχολικό συγκρότημα, μέσα στο οποίο άναψαν φωτιά.

Η έρευνα για το συμβάν που έχει προκαλέσει ανησυχία στους εκπαιδευτικούς, ανατέθηκε σε έμπειρο διευθυντή σχολικής μονάδας ο οποίος θα αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση και να παραδώσει στον διευθυντή το πόρισμα εντός ενός μήνα.

Η προκαταρκτική εξελίσσεται ταυτόχρονα με τις αστυνομικές έρευνες γύρω από το συμβάν, σε αναζήτηση των δραστών που φέρονται να γνώριζαν τα κατατόπια, να είναι γνώστες της μοναδικής «κερκόπορτας» που τους εξασφάλισε είσοδο στο σχολείο, μέσα στο οποίο μπήκαν, κατέστρεψαν και άναψαν φωτιά, με κίνδυνο να «λαμπαδιάσει».

Όπως είναι γνωστό, οι δράστες, που πρέπει να είναι μικροκαμωμένοι και γνώστες του χώρου, εισέβαλλαν Κυριακή βράδυ έως Δευτέρα ξημερώματα, στο συγκρότημα των 7ου και 9ου Γυμνασίου Βόλου, στο Μουρτζούκου.

Μπήκαν στο 9ο Γυμνάσιο, σπάζοντας τζάμια από την πλευρά του 6ου ΓΕΛ Βόλου, και στη συνέχεια έσπασαν δύο πόρτες αλουμινίου, εισήλθαν στις τουαλέτες και σκόρπισαν στο διάδρομο σκούπες, φαράσια, έχυσαν στο πάτωμα απορρυπαντικά. Ανοιξαν δύο μεταλλικά ερμάρια και σκόρπισαν τα κοστούμια μαθητών που συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα του σχολείου.

Στη συνέχεια πέρασαν στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου μέσω του διαδρόμου. Εσπασαν δύο ξύλινες ντουλάπες με βιβλία και έβαλαν στον διάδρομο έναν κουβά, τον γέμισαν με οινόπνευμα, τοποθέτησαν από πάνω ξύλινο πίνακα και πριν τραπούν σε φυγή, άναψαν φωτιά με προφανή σκοπό να κάψουν το σχολείο!

Την εικόνα καταστροφής σύμφωνα με τον ταχυδρόμο, αντίκρισε πρώτος ο φύλακας του σχολείου, τη Δευτέρα το πρωί και ενημερώθηκαν τόσο οι διευθυντές όσο και η αστυνομία.

Οι ζημιές στο κτίριο υπολογίζονται στα 1.500 – 2.000 ευρώ, τα χειρότερα όμως αποφεύχθηκαν γιατί οι δράστες δεν είχαν πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας όπου υπάρχουν διαδραστικοί πίνακες ή στα εργαστήρια όπου υπάρχει πολύτιμος εξοπλισμός.

 

Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας διατάχθηκε και μία ακόμη προκαταρκτική σε γυμνάσιο του Βόλου, όπου μαθητής φέρεται να επιχείρησε με εξάρτημα από δράπανο να χαράξει έδρα στο σχολείο όπου φοιτά.

Το εξάρτημα, που σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας, Σωκράτη Σαβελίδη είναι όσο μισό μολύβι, «φούσκωσε» και παρουσιάστηκε ως… τρυπάνι, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία και το θέμα να φθάσει στο Υπουργείο Παιδείας.

«Πρόκειται για ένα υπερτιμημένο γεγονός για το οποίο όμως οφείλουμε να κάνουμε έρευνα και να ενημερώσουμε επίσημα το Υπουργείο Παιδείας», τόνισε ο κ. Σαβελίδης.