SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκιάθος: Ενημερωτική δράση επαγγελματικού προσανατολισμού

2024-03-28 07:37:13
Σκιάθος: Ενημερωτική δράση επαγγελματικού προσανατολισμού

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 επισκέφτηκε το σχολείο μας η Ομάδα Συμβούλων Σταδιοδρομίας του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεσμένη του Δήμου Σκιάθου με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σκιάθος".
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, όλων των τάξεων, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν δράσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Μέσα από μια αμοιβαία και υποστηρικτική διαλογική διαδικασία, έγιναν αποδέκτες ενός μεγάλου εύρους γνώσεων και καίριων  πληροφοριών, ενώ οι βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν ήταν εστιασμένες στις ανάγκες και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες προκειμένου να χαράξουν την επαγγελματική τους πορεία.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
Α΄ Λυκείου: «Τι τύπος είμαι; Η επαγγελματική μου προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της»
Κατερίνα Αργυροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Λήψης Επαγγελματικών Αποφάσεων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθύντρια Εργαστηρίου ΕΚΠΑ 
Σίσσυ Καραβία, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc., Επιστημονική Συνεργάτης ΕΚΠΑ Ολυμπία Χαϊδεμενάκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc., Επιστημονική Συνεργάτης ΕΚΠΑ Β΄ Λυκείου: «Με ετοιμότητα για την αλλαγή: τι πρέπει να ξέρω για να σχεδιάσω έξυπνα τη σταδιοδρομία μου»
Κατερίνα Αργυροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Λήψης Επαγγελματικών Αποφάσεων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθύντρια Εργαστηρίου ΕΚΠΑ 
Σίσσυ Καραβία, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc., Επιστημονική Συνεργάτης ΕΚΠΑ
Ολυμπία Χαϊδεμενάκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc., Επιστημονική Συνεργάτης ΕΚΠΑ
Γ΄ Λυκείου: «Πληροφόρηση για τις σχολές και τα τμήματα του 1 ου , 2 ου , 3 ου και 4 ου Επιστημονικού Πεδίου» Νέλλη Μπέλκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc., Επιστημονική Συνεργάτης ΕΚΠΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θεόδωρο Τζούμα, την Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» κα Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. κα Ματούλα Παπαδούλια για αυτή τη μοναδική ευκαιρία που πρόσφεραν στα παιδιά του σχολείου μας, αλλά και του ΕΠΑΛ. Πιστεύουμε ότι ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους, τις δεξιότητές τους και τις δυνατότητές τους.
Μέσω των δραστηριοτήτων που έγιναν και παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, απέκτησαν μια καλύτερη κατανόηση των επιλογών που έχουν για το μέλλον τους, έτσι ενθαρρύνεται  η αυτοεπίγνωση, η αυτοπεποίθηση και η προετοιμασία για την μετέπειτα επαγγελματική  τους  πορεία.

Photo Gallery