SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

"Ξεχειλίζει" ο θυμός από τους Επιχειρηματίες στην Παπαδιαμάντη

Ευθύνες ζητάνε για το χθεσινό περιστατικό 2024-06-04 11:14:05

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελία κατά παντός υπευθύνου (Δήμος Σκιάθου - Αρμόδιες υπηρεσίες καθαρισμού - αποφράξεων κλπ)

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άνευ προηγούμενου - απαράδεκτη και χωρίς να υπάρξει σχετική ανακοίνωση -  ενημέρωση επιχείρησης καθαρισμού φρεατίων επί της οδού Παπαδιαμάντη  την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ωρα 22:00 (ωρα αυξημένης εμπορικής και τουριστικής κίνησης). 

Την συγκεκριμένη ώρα, αποφρακτικό όχημα του Δήμου προέβη σε επιχείρηση καθαρισμού - απόφραξης φρεατίου επι της οδού Παπαδιαμάντη 63 (έναντι Γυμνασίου). 

Κατά την διάρκεια των εργασιών (ενός και μόνο υπαλλήλου) δημιουργήθηκε υπερχείλιση υγρών αποβλήτων με αποτέλεσμα την ανυπόφορη δυσοσμία, και αστικά λύματα - λυματολάσπη να κατακλείσουν τα τουριστικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις εστίασης στην ευρύτερη περιοχή.

Απαιτούμε την διερεύνηση του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών κάθε εμπλεκόμενου φορέα που οδήγησε στην απομάκρυνση των τουριστών - επισκεπτών από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής καθώς και στην δυσφήμιση του νησιού. 

Επίσης με γνώμονα το παραπάνω περιστατικό βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να θέτουμε ζητήματα οικονομικής αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη και ζητήματα ανταποδοτικότητας δημοτικών τελών. 

Τέλος εκφράζουμε  την ανησυχία και τους φόβους  μας για την ενδεχόμενη επανάληψη αντίστοιχων συμβάντων.