SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος Σκοπέλου

2024-04-10 21:32:31
Συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος Σκοπέλου

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024  και ώρα 8μ.μ. στο Ξενία συγκροτήθηκε η Επιτροπή Περιβάλλοντος Σκοπέλου καθώς και η προσωρινή τριμελές διοίκηση εθελοντών. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν αρχικά η σωστή συγκρότηση εθελοντικής ομάδας, κατά δεύτερον  ο έλεγχος και η έρευνα υπό την ευθύνη συγκεκριμένου μέλους για διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα που βοηθάνε στην αναβάθμιση του τόπου, σε συνδυασμό με την προσοχή και ευαισθησία στο περιβάλλον και  τέλος η καθαριότητα διαφόρων παραλιών σε συνδυασμό με τον έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του καθαρισμού για διάφορα σκουπίδια στο δάσος, καθώς και η  επισήμανση διαφόρων προβλημάτων όσων αφορά το περιβάλλον από ομάδα μελών στο δήμο ή στο city on.

Τα μέλη της επιτροπής είναι οι:

Δαμιανός Ανάργυρος Μαντάς

Κόλλιας Γεώργιος

Κυριακή Κεχριώτη

Εύη Ροδίου

Κεχριώτης Γιώργος

Καραγκιόζου Ελένη

Δάφνη Χλιβερού

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Τα μέλη της προσωρινής διοίκησης των ομάδων εθελοντών είναι οι:

Δαμιανός Μαντάς, Εύη Ροδίου και Δάφνη Χλιβερού.

Στην συνέχεια έγιναν διάφορες αναφορές σε θέματα τα οποία είναι προγραμματισμένα να γίνουν άμεσα, όπως η μελέτη ολικής πυροπροστασίας μέσω του καινούργιου δικτύου τοπικής αυτοδιοίκησης «Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων) όπως και η αντιπλημυρική μελέτη που έχει κατατεθεί στην περιφέρεια.

Κλείνοντας, έγιναν διάφορες προτάσεις για την δράση της επιτροπής περιβάλλοντος όπως η δημιουργία εκδήλωσης σε κλειστό χώρο με διάφορες ομιλίες ή ακόμα και ημερίδες σε διάφορα σχολεία.