SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

H Procredit Bank θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή

2024-01-24 21:20:25
H Procredit Bank θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή

Η επιχειρηματική σύμβουλος της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας Procredit Bank Γεωργία Τσίνα μαζί με άλλα στελέχη παρουσίασαν στους Βολιώτες επαγγελματίες τις δυνατότητες που έχουν για την εξασφάλιση δανειοδότησης

 

Η αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αποδείχθηκε μικρή για να φιλοξενήσει τους Βολιώτες επαγγελματίες, που έσπευσαν στη συνάντηση «γνωριμίας» με την Procredit Bank, τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα που εστιάζει στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φιλοδοξεί να ανοίξει παράθυρο συνεργασίας με την τοπική επιχειρηματικότητα. 

Στην πρώτη αυτή συνάντηση παραβρέθηκαν επιχειρηματίες όλων των κλάδων, οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, σε μία περίοδο που η ρευστότητα είναι ζητούμενο, με τις επιχειρήσεις να αναζητούν χρηματοδοτικά προϊόντα προκειμένου να σταθούν όρθιες και να προχωρήσουν σε επενδύσεις που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές.

Τη συζήτηση με τον επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας συντόνισε η Ειρήνη Νικολοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της τράπεζας, ενώ αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα στελέχη της τράπεζας θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε εργοστάσια και εταιρείες της Μαγνησίας προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες στους χώρους τους θα είναι και ο πρόεδρος της τράπεζας Petar Slavov, ο οποίος μιλώντας για την Procredit Bank έχει αναφέρει πως υιοθετεί προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες και ότι παράλληλα με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, θέλουμε η ProCredit Bank να είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση.

Εστιάζει στη στήριξη επιχειρήσεων

«Η τράπεζα ειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο χαρακτήρας μας είναι αναπτυξιακός και εμπορικός. Βασικός μας στόχος είναι να ακούσουμε τις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων, και ανάλογα με αυτές να κάνουμε συζήτηση με τον επιχειρηματία προτείνοντας την καλύτερη λύση. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες τράπεζες στο ελληνικό γίγνεσθαι» τόνισε η επιχειρηματική σύμβουλος της τράπεζας Γεωργία Τσίνα, απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες.
 

«Η ProCredit Bank είναι η μόνη διεθνής τράπεζα στην ελληνική τραπεζική αγορά και φέρνει στην ελληνική αγορά τις διεθνείς πρακτικές, την εμπειρία της, το πως δουλεύουμε με τους πελάτες όχι μόνο στο επίπεδο της τιμολογιακής πολιτικής αλλά και στο επίπεδο της ταχύτητας, που είναι πολύ σημαντικό για τον επιχειρηματικό κόσμο», πρόσθεσε η ίδια και συνέχισε λέγοντας: «Στοχεύουμε στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κάθε επιχείρηση έχει τον επιχειρηματικό της σύμβουλο που γνωρίζει τις ανάγκες της επιχείρησης και είναι σε θέση να προτείνει λύσεις. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, γι’ αυτό και δουλεύουμε με αυτές τις επιχειρήσεις».

Στη δυναμικότητα του νομού και τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεών του αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης υπογραμμίζοντας για την Procredit Bank: «Πριν καν υπάρξει συνεννόηση για την παρουσία της τράπεζας στη Μαγνησία, μόλις ξέσπασε η θεομηνία τα στελέχη της ζήτησαν αμέσως να στηρίξουν τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών με είδη πρώτης ανάγκης», ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αποστόλης Οντόπουλος αναφέρθηκε στις «πληγές» που άφησε η θεομηνία, τονίζοντας ότι οι επαγγελματίες έχουν ανάγκη από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μέχρι σήμερα τα πράσινα δάνεια της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας αποτελούν το 70 % του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα. Το μέσο εκταμιευμένο επιχειρηματικό δάνειο ανήλθε σε 400.000 ευρώ, ενώ το 2022, το 99% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου αφορούσε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, το 65% των πελατών της τράπεζας είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα και 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ/ taxydromos.gr

Φωτογραφίες : Βασιλεία Παρίσση

Photo Gallery