Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στα εγκαίνια έκθεσης «Η Επιστροφή των Μουσών»
2021-07-05 07:26:06
Συγχαρητήρια στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, που από την αρχή της λειτουργίας του σηματοδότησε μια νέα εποχή για τον πολιτισμό στη Θεσσαλία και φέτος γιορτάζει τα 5 του χρόνια, με μια σειρά από εκδηλώσεις, που κορυφώνονται με την έκθεση « Η επιστροφή των Μουσών», που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας είναι ένα εξαιρετικά «εύγλωττο», πρότυπο Περιφερειακό Μουσείο, που αξίζει όλοι να επισκεφτούν. Ένα από τα ωραιότερα Μουσεία της χώρας, που αξίζει την προβολή διεθνώς.
Συγχαρητήρια στην διευθύντρια Σταυρούλα Σδρόλια με την οποία έχουμε άριστη συνεργασία και σε όλη την ομάδα του Μουσείου που εργάστηκε για την οργάνωση της έκθεσης.
Ευχαριστούμε την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που τιμά με την παρουσία της τα εγκαίνια. Είναι μια Υπουργός πρώτης γραμμής που με ενσυναίσθηση και αποτελεσματικότητα βρίσκεται πάντα κοντά μας και μας στηρίζει με πράξεις.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνεργάστηκαν στην έκθεση: τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και τη Μητρόπολη Ελασσώνος, που δάνεισαν σπάνια θρησκευτικά κειμήλια, τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Λάρισας και Τυρνάβου, το Μουσείο Μπενάκη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Το τμήμα της Χάρτας του Ρήγα που εκτίθεται στην έκθεση προέρχεται από το Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς στα Αμπελάκια, ένα από τα σπουδαιότερα κοσμικά κτίρια του ελλαδικού χώρου, του 18ου αιώνα που η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συντηρεί και αναδεικνύει με 600.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική, προστατεύουμε και αποδίδουμε στην κοινωνία το μοναδικό και αναντικατάστατο πολιτιστικό απόθεμα της Θεσσαλίας. Ο πολιτισμός είναι βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο και οικονομικό μέγεθος που συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη. Αποφέρει αποτελέσματα απολύτως μετρήσιμα, ποιοτικά, οικονομικά αλλά και αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανεργίας
Είναι ευκαιρία σ’ αυτή την ειδική συνθήκη της πανδημίας του κορωνοιού, να επανασυστηθούμε όλοι με τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται να ενισχύσουμε το εθνικό αίσθημα αυτογνωσίας, μέσα από τη μελέτη της ιστορίας, διαχρονικά. Γιατί το πολιτιστικό απόθεμα, η πολιτιστική κληρονομιά και η σύγχρονη δημιουργία είναι όχημα ανάπτυξης -πνευματικής αλλά και οικονομικής- στο νέα καθημερινότητα της μετα-covid εποχής.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ