SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

To

H μεγάλη διάκριση προήλθε από τoν διεθνή αναγνωρισμένο οργανισμό της Greek Taste Beyond Borders 2025-06-02 15:35:10
To

Η Greek Taste Beyond Borders® (GTBB) είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός που επικεντρώνεται στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και γεύσης παγκοσμίως, μέσω σύγχρονων μεθόδων branding. Ιδρύθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας και την ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της, συνδυάζοντας παράδοση, ποιότητα και βιωσιμότητα. Το έμβλημά της είναι η Χρυσή Σπείρα, που συμβολίζει την ενότητα, την ανάπτυξη και την παγκόσμια ευαισθητοποίηση.
Βασικά Στοιχεία:
• Δραστηριότητες:
• Οργανώνει διεθνή συνέδρια γαστρονομίας, όπως το ετήσιο "Greek Taste Beyond Borders® GTBB Tourism – Gastronomy Event" (π.χ., το 2024 πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου στο Politia Tennis Club στην Αθήνα). Έχει διοργανώσει τουλάχιστον έξι τέτοια συνέδρια με διεθνή συμμετοχή.
• Απονέμει πιστοποιήσεις και βραβεία, όπως το Authentic Taste of Greece® Gold Award και το Gold Medal of Honor, σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που προάγουν την ελληνική γαστρονομία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το "Filippos Premium Greek Baklava" (2021) και τον σεφ Νικόλαο Χρυσανθόπουλο (2023-2024).
• Προωθεί τη βιωσιμότητα και την τοπική κουζίνα, με θέματα όπως "Preserve tradition, Maintain local cuisine, Prevent climate change" (2021).

Πιστοποιήσεις:
• Έχει εκδώσει πάνω από 1.000 πιστοποιήσεις και συνεργάζεται με περισσότερους από 800 επαγγελματίες και 700 σεφ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
• Οι πιστοποιήσεις της, όπως το Authentic Taste of Greece, είναι εγγεγραμμένα εμπορικά σήματα με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης, εγκεκριμένα από το ελληνικό κράτος.
• Δίκτυο και Συνεργασίες:
• Διαθέτει ένα ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy, όπως ο Thomas A. Gugler (Πρόεδρος της World Chefs Association) και ο Costas Papachristophorou.
• Συνεργάζεται με γνωστές προσωπικότητες και οργανισμούς, όπως το Stavros Niarchos Foundation Cultural Center, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.
• Ιδρυτής: Ο Φίλιππος Κούτρας, επίσημος Πρεσβευτής της Γεύσης για την Παγκόσμια Γαστρονομία και Χρυσός Μεταλλιούχος, είναι ο ιδρυτής και βασικός οργανωτής των δράσεων του GTBB.
• Επιτεύγματα:
• Διοργανώνει παγκόσμιες εκδηλώσεις, όπως το 3rd Global Taste Conference (2021) στο SNFCC, με ζωντανή μετάδοση και συμμετοχή από επαγγελματίες παγκοσμίως.
• Προωθεί την ελληνική γαστρονομία μέσω βραβεύσεων σε γνωστά εστιατόρια, όπως το Athenian Grill στις ΗΠΑ, και σε σεφ όπως ο Ιλίας Παππάς.
• Όραμα: Η GTBB στοχεύει στη διατήρηση της ελληνικής γαστρονομικής κληρονομιάς, την προώθηση της βιωσιμότητας και την ενίσχυση της παγκόσμιας αναγνώρισης της ελληνικής κουζίνας μέσω στρατηγικών συνεργασιών και εκδηλώσεων.

Να γραψουμε και για τον σεφ μας Δημήτρη Αιβαλιωτη
Είναι βραβευμένος επίσημος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας στον παγκόσμιο οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® (GTBB). Μέσω αυτού του ρόλου, προωθεί την αξία των ελληνικών προϊόντων και παρουσιάζει την Ελλάδα ως προορισμό μοναδικών γεύσεων, ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία της ελληνικής κουζίνας.
• Η συμμετοχή του στην GTBB υπογραμμίζει τη δέσμευσή του στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής κληρονομιάς και τη βιωσιμότητα.