SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Μίμης και ο Θησαυρός της Θάλασσας | Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Πάφρα

Ο Ευβοιώτης Δημήτρης Πάφρας παρουσιάζει το νέο του παιδικό παραμύθι για την προστασία του περιβάλλοντος 2024-10-14 07:25:53
Ο Μίμης και ο Θησαυρός της Θάλασσας | Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Πάφρα

Ο Ευβοιώτης συγγραφέας Δημήτρης Πάφρας παρουσιάζει το πρώτο του παιδικό παραμύθι με τίτλο «Ο Μίμης και ο Θησαυρός της Θάλασσας», μια όμορφη και διδακτική ιστορία που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης. Στο παραμύθι αυτό, ο μικρός ήρωας, ο Μίμης, ταξιδεύει στα βάθη της θάλασσας, όπου ανακαλύπτει έναν πολύτιμο θησαυρό: την ίδια τη θαλάσσια ζωή, που χρειάζεται τη φροντίδα όλων μας.

Μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια, τα παιδιά θα μάθουν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τη φύση και να εφαρμόζουμε την ανακύκλωση στην καθημερινή μας ζωή. Ο Δημήτρης Πάφρας αναδεικνύει μέσα από την ιστορία του τον σπουδαίο ρόλο που έχουν οι μικροί αναγνώστες στη διατήρηση του φυσικού πλούτου, με έμφαση στη θαλάσσια οικολογία.

Οι εικονογραφήσεις του παραμυθιού ζωντανεύουν τον υπέροχο υποθαλάσσιο κόσμο, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς αναγνώστες, ενώ η ιστορία περνάει σημαντικά μηνύματα για την οικολογική συνείδηση και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Το παραμύθι «Ο Μίμης και ο Θησαυρός της Θάλασσας» είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία και απευθύνεται σε οικογένειες που επιθυμούν να μάθουν στα παιδιά τους την αξία της φροντίδας του πλανήτη μας.