SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Τραγωδία με φωτοβολίδα: Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί

Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε 2024-03-19 07:55:41
Τραγωδία με φωτοβολίδα: Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί
Tο σημείο που έχασε τη ζωή του βρισκόταν στον κάθετο πεζόδρόμο της 28ης Οκτωβρίου στη λίμνη του Αγίου Νικολάου όπου είχε καταλήξει ο βασιλιάς Καρνάβαλος και θα μπορούσε να είχαν τραυματιστεί και ανυποψίαστοι πολίτες που απλώς διασκέδαζαν.

Απέραντη θλίψη και βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου αφού το ξέφρενο γλέντι του Καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία επισκιάζοντας τα γλέντια και τις χαρές των Αποκριών.

Ο θάνατος του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη, ενός νέου και επιτυχημένου επιχειρηματία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άγιο Νικόλαο μετά τη λήξη του Καρναβαλιού στη διάρκεια εορτασμού με τη ρίψη φωτοβολίδων έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη με την οικογένεια να βιώνει το αδιανόητο για δεύτερη φορά αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος είχε χάσει και την αδερφή του η οποία αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. 

Ο 33χρονος Μανώλης Κριτσωτάκης, ιδιοκτήτης του φούρνου Μυρωδάτη, που κατέληξε ύστερα από μια φωτοβολίδα που ως τώρα φαίνεται ο ίδιος έστρεψε στον εαυτό του προσπαθώντας να καταλάβει γιατί δεν εκπυρσοκροτεί, κατά πληροφορίες από την περιοχή του Αγίου Νικολάου βρισκόταν σε προετοιμασία να παντρευτεί στο άμεσο μέλλον γεγονός που καθιστά τον χαμό του ακόμη πιο τραγικό αφού ύστερα από ένα πένθος η οικογένεια Κριτσωτάκη ευελπιστούσε ότι τα πράγματα θα έβαιναν προς το καλύτερο και προσμονούσε τη χαρά.

Δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας όταν ο 33χρονος δέχτηκε τη φωτοβολίδα στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να διαλυθεί το ήπαρ του καθώς η ανάφλεξη της φωτοβολίδας δεν σταματάει παρά μόνο όταν τελειώσει το μπαρούτι που έχει. Λέγεται ότι η μοιραία φωτοβολίδα ήταν κρότου λάμψης αλιευτικού και ήταν παλαιά ή να είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης. 

Στο σημείο του τραγικού συμβάντος βρισκόταν με άλλους δύο φίλους έχοντας ήδη ρίξει η παρέα περίπου 10 φωτοβολίδες νωρίτερα σύμφωνα με τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ατόμων και προχώρησε σε κατ` οίκον έρευνες. Tο σημείο που έχασε τη ζωή του βρισκόταν στον κάθετο πεζόδρόμο της 28ης Οκτωβρίου στη λίμνη του Αγίου Νικολάου όπου είχε καταλήξει η κεφαλή του Καρναβαλιού και θα μπορούσε να είχαν τραυματιστεί και ανυποψίαστοι πολίτες που απλώς διασκέδαζαν. 

Κριτσωτάκης

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου εν ζωή όπου δεν εφημέρευε χειρουργός παρά μόνο αναισθησιολόγος.
Ήρθε από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και της Ιατρικής υπηρεσίας και τον χειρούργησε με τη βοήθεια γυναικολόγων που εφημερεύουν. Επίσης, ήρθε και ένας γιατρός από την Ιεράπετρα, ειδικευόμενος χειρουργικής, ο οποίος ήταν για βόλτα στον Άγιο Νικόλαο για να παραβρεθεί στο καρναβάλι και βοήθησε και εκείνος. Έγινε μετάγγιση πολλών φιαλών αίματος στον άτυχο νεαρό, δεν κατάφεραν όμως να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι ο 33χρονος, είχε τραυματιστεί στα κάτω άκρα με τον ίδιο τρόπο και στο παρελθόν. Η κηδεία του άτυχου 33χρονου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 3 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. 

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον 33χρονο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν φωτοβολίδες. Δέκα εξ αυτών είχαν πυροδοτηθεί και δύο που δεν ήταν πυροδοτημένες.

Πηγή: neakriti.gr