SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Από τον βορρά μέχρι τον νότο και από την Τούμπα μέχρι την Σερβία |Ιστορικές προκρίσεις για ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΣΦΠ

Τα όνειρα είναι για να γίνονται πραγματικότητα λένε. Αυτό ακριβώς έγινε απόψε στο χορτάρι 2024-03-14 23:56:42
Από τον βορρά μέχρι τον νότο και από την Τούμπα μέχρι την Σερβία |Ιστορικές προκρίσεις για ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΣΦΠ

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2024 ξεκίνησε αρκετά σφιγμένα μπορούσε να μπει κάποιος με την κατάμεστη Τούμπα. O ΠΑΟΚ έπαιζε τον αγώνα ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο οποίο παιχνίδι ξεκινούσε με το μειονέκτημα των δυο γκολ. Ελπίδες λίγες, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν σε εμάς. Μπάμπα, Τόμας, Κουλιεράκης Ζίβκοβιτς και ένα αυτογκόλ του Σούτσιχ ήταν το άπιαστο όνειρο για να διαμορφωθεί το σκορ 5-1 που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση των 8 (προημιτελικά) του UEFA Europa Conference League (Τρίτη ευρωπαϊκή διαστλογική διοργάνωση) μαθαίνοντας αύριο το μεσημέρι τον αντίπαλο του.

Η βραδιά όμως δεν τελειώνει με αυτή την ανατροπή και δυνατή πρόκριση. Γιατί υπάρχει και άλλη Ελληνική ομάδα που κατάφερε απόψε να γυρίσει το σκορ και να γράψει ιστορία στην ίδια Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο λόγος γίνεται για τον Ολυμπιακό ο οποίος στην Σερβία αντιμετώπιζε την Μακάμπι Τελ Αβιβ από το Ισραήλ ερχόμενος με μειονέκτημα τριών γκολ.  Ποντένσε, Φορτούνης Ελ Κααμπή, Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί έκαναν το όνειρο της πρόκρισης πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός εμφανώς πιο προετοιμασμένως απείλησε αμέτρητες φορές την εστία της Μακάμπι δημιουργώντας το σκο 1-6 υπέρ του Ολυμπιακού δείχνοντας ότι όταν υπάρχει πάθος πολλές φορές υπερισχύει της λογικής. Όπως και ο ΠΑΟΚ έτσι και ο Ολυμπιακός θα μάθει αύριο τον αντίπαλο του για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν βγει στους δρόμους και πανηγυρίζουν ενώ φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν την ομάδα στο αεροδρόμειο για αποθεώσουν τους παίκτες.

Να σημειωθεί ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στην Αθήνα στο OΠΑΠ ΑΡΕΝΑ (Καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ)

Θα είχε ενδιαφέρον αν βρίσκοταν μια ή ακόμα καλύτερα και οι δυο ομάδες εκεί...

Κλείνοντας να πούμε ότι αυτές οι δυο οι προκρίσεις αναμένεται να ανεβάσουν στην κατάταξη το πρωτάθλημα σύμφωνα με τους βαθμούς που αναμένεται να δοθούν.

 

Γιώργος Κεχριώτης