SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Aναβίωσε στη Σκόπελο το έθιμο "Μουτσούνες" σε γειτονιές και σπίτια

Η Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου ευχαριστεί όσους ακολούθησαν και όσους στηρίξαν το έθιμο 2024-03-09 14:09:35
(εικόνες) Aναβίωσε στη Σκόπελο το έθιμο

Κείμενο - Φωτογραφίες : Γιώργος Κεχριώτης

 

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 έξω από το δημοτικό κτίριο "Ξενία" και ώρα 8 μ.μ. η Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου αναβίωσε το έθιμο "Μουτσούνες".  Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι με τις στολές τους ξεκινήσαν μια βόλτα στους δρόμους του χωριού με το κατάλληλο Αποκριάτικο πνεύμα κάνοντας μικρές στάσεις σε διάφορα σπίτια όπου και τους προσφέρθηκαν γλυκά, μεζέδες και κρασί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία της βόλτας τους ερχόντουσταν και άλλοι μασκαράδες μεγαλώνοντας την παρέα και δημιουργώντας ένα όμορφο κλίμα ξεκινήσαν στους δρόμους τα τραγούδια ενώ σε κάποια άλλα σημεία στηθήκαν και χοροί.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκοπέλου Κων/νος Ταλαδιανός μιλώντας στο SkiathosLife αφού μας ευχαρίστησε που τους ακολουθήσαμε σε όλη την διαδρομή δήλωσε ότι όλο αυτό ήταν μια προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου των "Μουτσούνων" μετά από πολλά χρόνια απουσίας του από τα αποκριάτικα δρώμενα του νησιού. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γυρίσαμε τα μέρη του χωριού μας και αγκάλιασε πολύς κόσμος και όσον αφορά την συμμετοχή αλλά και όσον αφορά την στήριξη γιατί πολλά σπίτια μας άνοιξαν την πόρτα τους και μας έδειξαν την αγάπη τους". Εκτός από σπίτια όμως περάσαν και από αρκετά μαγαζιά όπου και εκεί υπήρχε η ίδια υποδοχή και τα χαμόγελα να πλυθαίνουν.

"Θα θέλαμε αφού έγινε φέτος μια τόσο καλή αρχή του χρόνου να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή όχι μόνο στο πλύθος του κόσμου αλλά και στις ηλικίες γιατί το έθιμο αυτό είναι για όλους" συμπλήρωσε ο Πρόεδρος και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

 

Γιώργος Κεχριώτης

Photo Gallery