SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Συνέλευση, πίτα και ευχές στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Σκοπέλου

2024-02-03 22:38:18
Συνέλευση, πίτα και ευχές στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Σκοπέλου

Το Σάββατο 03/02/2024 και ώρα 6 μ.μ. ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς ενώ στο τέλος έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποτελείται από τον πρόεδρο κ. Αντώνη Τζουβαράκο, την αντιπρόεδρο κα. Σμαράγδα Σύρου την γραμματέα κα. Μαρία Κοσμά τον ταμία κ. Χρήστο Αναγνώστου και το μέλος κα. Νίνα Θωμά. Η συνέλευση ξεκίνησε με τον πρόεδρο κ. Αντώνη Τζουβαράκο ο οποίος αφόυ ευχήθηκε καλή χρονία σε όλους και ευχαρίστησε όλους για την βοήθεια και την κατανόηση έκανε μια αναφορά σε δράσεις και ενέργειες που έγιναν έως σήμερα και αυτές που πρόκειται να γίνουν, μερικές απο αυτές είναι: Τα Σκοπελοχριστούγεννα που τα έξοδα καλύπτονται από χροηγείες, το πάρτι των παιδιών στο σχολείο και ο χωρός των γονιών στον Ντοκό την ημέρα της Τσικνοπέμπτης που και εκεί τα έξοδα καλύπτοναι από χορηγείες, τα δωρεάν μαθήματα κάρπα, η τριημερής ομιλία από το χαμόγελο του παιδιού σε παιδία, γονείς και εκπαιδευτικούς που προβλέπεται να μέσα στην χρονιά, οι βιβλιοδρομείες, τα αναμνηστικά δώρα για την έκτη δημοτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι κοπές πίτας ανά τάξη με δώρα, η αλλαγή σημαιών με την βοήθεια χορηγών, την αλλαγή των φίλτρων του νερού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κεχριώτης  Φωτογραφίες: Μάχη Σταματάκη

Στην συνέχεια έγιναν κάποιες ακόμα αναφορές όσων αφορά τις ενέργειες του συλλόγου αρχικά για το κλειστό γυμναστήριο και τον φωτισμό, την συνάντηση με την Υφυπουργό παιδείας κα. Ζέτα Μακρή, τα μαθήματα κ.ο.κ που πρόκειται να πραγματοποιηθούν απο την αστυνομία και κάποια ακόμα όσον αφορά την θάλασσα απο το λιμενικό, την φορολογική οργάνωση του συλλόγου αλλά και την αλλαγή του καταστατικού που ήταν και το θέμα της συνέλευσης, ενώ ακόμη υπήρξε αναφορά σε κάποιες μελέτες για την δημιουργία εξόδου απο το σχολείο, στεγάστρου και την μορφοποίηση του αυλαίου χώρου ενώ υπήρξε και μια αναγνώριση στο μέλος του συλλόγου κα. Θωμά Νίνα που όπως είχαμε πει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο εκλέχθηκε πρόεδρος σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κα. Θωμά ανέφερε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί με το μειονέκτημα ότι οι σχολικές επιτροπές σταματούν να ισχύουν 30/06. Είπε πως το Πάσχα θα γίνει διάβαση στην πάνω είσοδο με σηματοδότη. Έργο το οποίο ήδη ανέλαβε εταιρεία, μίλησε για την μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης που έρχεται. Δηλαδή αντικατάσταση κουφωμάτων, καλοριφέρ θέρμανση υποδαπέδια, θερμομόνωση, αντλίες και φωτιστικά ενώ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται προκήρυξη για το κυλικείο. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο αναπληρωτής διευθυντής του σχολείου κ. Θωμάς Νάτσης λέγοντας ότι έχουν γίνει ενέργειες για την θέρμανση με αίτηση στην σχολική επιτροπή δυο ηλεκτρικών θερμοστατών και την τοποθέτηση κλιματιστικού σε μια πιο κρύα αίθουσα. Τα παράθυρα χρειάζονται αντικατάσταση των κουφωμάτων τους, ενώ ανέφερε την ικανοποίηση του στο πρόσωπο του Δημάρχου για την αναφορά του στο ότι προχωράει η ενεργειακή αυτονομία του σχολείου γιατί όπως είπε και ο ίδιος φορτώνονται πολλά εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς. Ενώ επίσης είπε στο κλείσιμο ότι υπάρχει από φέτος και υπηρεσία ψυχολόγου στο σχολείο και είναι στην διάθεση των παιδιών και των γονέων οποιαδήποτε στιγμή.

Τον λόγο πήρε ένας γονέας απευθυνόμενος στον σύλλογο είπε ότι όποια προβλήματα υπάρχουν να τα λένε και θα βοηθάνε όλοι οι γονείς με τον τρόπο τους, την παρουσία τους και την στήριξη τους. Ανέφερε πως ο ρόλος του συλλόγου είναι επικουρικά να βοηθάει στην ύπαρξη παροχών των παιδίων και στο έργο των εκπαιδευτικών. Στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο είχε ειπωθεί από πλευράς του για την τραγική είσοδο που είναι αρκετά επικίνδυνο και χαίρεται όπως ανέφερε ο ίδιος που τώρα γίνεται μελέτη για την καλύτερη πρόσβαση των παιδιών. Όσον αφορά την χρηματοδότηση ανέφερε ότι όντως η χρηματοδότη είναι τραγική και τραγικό το ότι γιαυτό το λόγο καταργούνται οι σχολικές επιτροπές. Απευθυνόμενος και πάλι στα μέλη του συλλόγου είπε ότι δεν είναι δικός σας ρόλος να κάνετε επισκευές ή να αλλάζετε λάμπες, είναι αρμοδιότητα άλλων. Το ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό τροχαίο στην είσοδο του σχολείου είναι θέμα τύχης. Στην συνέχεια ζήτησε να γίνει αναφορά στις σωληνώσεις και στην πυροπροστασία λέγοντας ότι τα μέλη του συλλόγου είναι οι εκπρόσωποι των γονίων και είναι υποχρεομένοι να εκπροσωπούν τους γονείς με τον καλύτερο τρόπο.Γνωστοποίησε επίσης ότι η τοποθέτηση του δεν έχει να κάνει με το ποιός είναι στο τιμόνι του Δήμου ή της κυβέρνησης αλλά τον ενδιαφέρει να γίνεται σωστή δουλεία για τα παιδία καθώς μιας και δημοτικός σύμβουλος από παλία τα ακούει συχνά όλα αύτα που "έρχονται" σύφμωνα με τον ίδιο. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή δύναμη και καλούς αγώνες με το παράπονο ότι η προσέλευση των γονίων έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου είπε ότι όλα αυτά που αναφέρθηκαν γίνονται ακόμα και γραπτώς ακολουθώντας την ιεραρχία. Αυτό γιατί όσον αφορά το σχολείο δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος. Ο Δήμος κάνει την δουλεία του μεσολαβητή στο υπουργείο παιδείας. Συνεχίζοντας είπε ότι η παρατήρηση του ότι ο σύλλογος κάνει κάποια πράγματα μόνος του είναι σωστή αλλά είναι άλλο θέμα αυτό γιατί στο σχολείο υπάροχυν δράσεις που είναι εκτός Δήμου και βοηθάνε όλοι όσοι μπορούν είτε με χρήματα είτε με οποιοδήποτε τρόπο. Όταν όμως τα χρήματα περισεύουν στον σύλλογο χρησιμοποιούνται και συνεχίζονται να χρησιμοποιούνται για τα προβλήματα του κτιρίου, γιαυτό και όταν υπάρχουν θέματα που ο σύλλογος μπορεί να λύσει άμεσα θα το κάνει χωρίς να περιμένει τον Δήμο όπως και έγινε με τον φωτισμό. Τόνισε επίσης ότι ο σύλλογος πιέζει και βοηθάει όπου μπορεί για την συντήρηση και την αναβάθμιση ενώ επίσης έκανε και μια προσωπική αναφορά λέγοντας ότι ο γιός του ήταν πρώτη δημοτικού και πλέον είναι πρώτη λυκείου και τώρα γίνονται διαβάσεις. Είπε επίσης ότι ο σύλλογος είναι ανοιχτός σε προτάσεις και αναγνώρισε ότι η παρατήρηση για την πυρασφάλεια είναι σωστή και θα ερευνηθεί ενώ ανέφερε ότι υπάρχει έλεγχος για τις προσλήψεις για τις κυρίες που ασχολούνται κάθε χρόνο με τον καθαρισμό και για τους πυροσβεστήρες. 

Στην συνέχεια ένας άλλος γονέας ανέφερε ότι όταν βρέχει υπάρχουν ποτάμια που δημιουργούνται απο τα σκαλιά του σχολείου με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να πλησιάσουν και να πάρουν τα παιδιά τους συγκεκριμένα στην είσοδο του πάνω κτιρίου.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη εξόδου, μελέτη διαβάσεων, μελέτη στεγάστρου το οπόιο προορίζεται για την πάνω κεντρική είσοδο με εύκολη πρόσβαση αθενοφόρου ή οποιοδήποτε άλλου όχηματος έκτακτης ανάγκης αλλά και μελέτη αυλαίου χώρου. Αποχέτευση είναι δύσκολο να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο εξαιτίας της παλίας πλακόστρωσης.

Μία ακόμη γονέας ρώτησε πως μπορούν να βοηθούν στο έργο του συλλόγου;

Ο κ. πρόεδρος είπε ότι προγραμματίζονται πάρτι γονέων με είσοδο αλλά και διάφορες άλλες δράσεις σε γιορτές όπου μπορεί ο καθένας να προσφέρει όπως μπορεί.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας όπου το φλουρί για φέτος το βρήκε ο κ. Χαράλαμπος Ψύχας με τον σύλλογο να του δίνει ένα χειροποιήτο βάζο απο την κα. Βιολέτα Σοφικίτη και ένα γούρι.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Τζουβαράκος μιλώντας στο Skiathos Life και τον Γιώργο Κεχριώτη είπε: Αυτό ήταν το πρώτο συμβούλιο για φέτος, μιλήσαμε για διάφορα θέματα που απασχολούν το σχολείο, είχαμε ως θέμα την αλλαγή καταστατικού όπου συμφωνήσαμε όλοι να αλλάξει, την κοπή της βασιλόπιτας και διάφορα άλλα θέμα που ήθελαν οι γονείς. Έχουμε αρκετές δράσεις που οργανώνουμε. Γιορτές που έρχονται, την Τσικνοπέμπτη ας πούμε, ομιλίες σε συνεργασία με τον διευθυντή από το χαμόγελο του παιδιού, κάποια άλλη από το αστυνομικό τμήμα Σκοπέλου και απο το λιμενικό κάποιες άλλες δράσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς και ότι άλλο μπορούμε. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει όχι μόνο να είμαστε κοντά στα παιδιά αλλά να είμαστε και φίλοι τους, και να τα ακούμε. Όλα θα πάνε καλά!

Photo Gallery