SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Το 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου αποχαιρέτησε την σχολική χρονιά

Ο αποχαιρετισμός της σχολικής χρονιάς ήταν μια εορτή λήξης που θα μείνει αξέχαστη 2024-06-13 23:25:16
Το 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου αποχαιρέτησε την σχολική χρονιά

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 το 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου στις 8:30 μ.μ. αποχαιρέτησε την μαθητική χρόνια με μια ιδιαίτερα συγκινητική εορτή λήξης η οποία ήταν αφιερωμένη στα 30 χρόνια θανάτου του Μάνου Χατζιδάκι.

Επιμέλεια : Γιώργος Κεχριώτης

Στο ξεκίνημα της γιορτής μίλησε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του σχολείου κ. Θωμάς Νάτσης ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο Σκοπέλου, την Πρόεδρο της Α`θμιας Σχολικής Επιτροπής Σκοπέλου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά τους στο σχολείο όλη την μαθητική χρονιά και τον κ. Κώστα Πατσή ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ήχο.

Παρών στην σχολική εκδήλωση ήταν και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος καθώς οι δυο κόρες του είναι μαθήτριες στο 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό, για την φιλοξενία του στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου στην τριήμερη εκδρομή τους στην Αθήνα όταν επισκέφτηκαν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, ενώ διάβασε τον χαιρετισμό που απέστειλε ο Δήμαρχος, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ήταν εκτός Σκοπέλου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα Ουράνια Θωμά και η κα Σμαράγδα Σύρου εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η γιορτή λήξης ήταν ιδιαιτέρως συναισθηματικά φορτισμένη με αποκορύφωμα την στιγμή που τα παιδιά κατέβηκαν από την σκηνή και εκείνη την ώρα ακούστηκε στα ηχεία το τραγούδι: "Το Βαλς των χαμένων ονείρων" όπου σηκώθηκαν οι γονείς και οι παππούδες και χόρεψαν μαζί με τους μαθητές χωρίς να μπορούν να κρύψουν τα δάκρυα τους.

Στο τέλος της γιορτής οι μαθητές της έκτης Δημοτικού διάβασαν μερικά στιχάκια και παράλληλα έδιναν από ένα λουλούδι σε κάθε δάσκαλο που είχαν όλα αυτά τα έξι χρόνια της μαθητικής τους πορείας στο Δημοτικό σχολείο.
Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές της έκτης δημοτικού και η γιορτή έκλεισε με την φράση που είπαν μαθητές και δάσκαλοι: Αυτό ήταν, καλό καλοκαίρι!
Ενώ για το αποχαιρετισμό χόρεψαν όλοι μαζί οι μαθητές το τραγούδι του Γ. Ζαμπέτα ο πιο καλός ο μαθητής.

 

Photo Gallery