SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Η Εικόνα του Αγ. Ρηγίνου στα χέρια του Παναγιώτατου Φιλόθεου

Συμβολική προσφορά από το Εκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσ/κης Φιλόθεο 2024-05-29 18:37:55
Σκόπελος: Η Εικόνα του Αγ. Ρηγίνου στα χέρια του Παναγιώτατου Φιλόθεου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι ενορίτες της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου προσέφερε στον Παναγιώτατατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεο την Εικόνα του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού της Σκοπέλου, Αγιου Ρηγίνου. Την εικόνα την παρέδωσε τον Παναγιώτατατο Μητροπολίτη η κα.Ευαγγελία Κυριαζή κόρη του επιτρόπου Ιωάννη Κυριαζή. Μαζί με την εικόνα η κα. Ευαγγελία έδωσε και μια επιστολή με ολόθερμες ευχές σε ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας και τους Ενορίστες προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο για το θερμό και Πατρικο ενδιαφέρον του ως στέλεχος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων στην Ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου κυρίως κατά το χρονικό διάστημα που δεν είχε εφημέριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επιστολή έκλεινε με την δέσμευση των συνεχών προσευχών των ενοριτών για την φώτιση και τις πρεσβείες του Αγίου Ρηγίνου προς τον Αναστάντα Χριστό, για τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Φιλόθεο. Η επιστολή στο τέλος της κλείνει με την φράση:

"ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ" δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, που όπως βλέπουμε στην φωτογραφία την στιγμή που έλαβε την Εικόνα του Αγίου Ρηγίνου δεν μπορούσε να κρύψει την μεγάλη χαρά του.

Γιώργος Κεχριώτης