SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ταξίδι στην Ευρώπη!

Με το γκολ Καχβετσί διαμορφώθηκε στο 11ο λεπτό το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα για την 2η προημιτελική φάση του Europa Conference League και έπειτα μια μάχη σε παράταση και πέναλτι να βρίσκει νικητές τους Ερυθρόλευκους. 2024-04-18 23:04:24
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ταξίδι στην Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός ήρθε στην Τουρκία με  προβάδισμα του ενός γκολ καθώς στο Καραισκάκη είχε κερδίσει την Φενέρμπαχτσε 3-2, γιαυτό λοιπόν έπρεπε είτε να κρατήσει το 0-0 ή στην καλύτερη να σκοράρει για να πάρει το εισητήριο της πρόκρισης στην φάση των ημιτελικών της διοργάνωσης. Επειδή αντιθέτως όμως  δέχθηκε γκολ, και έμεινε όλο το σκορ κανονικής διάρκειας στο 1-0 και 3-3 για το συνολικό σκορ το παιχνίδι συνεχίστηκε στην παράταση όπου οι ρυθμοί και των δυο ομάδων ήταν εμφανώς πολύ χαμηλοί. Το κερασάκι για την ομάδα του Ολυμπιακού ήταν η κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) που δέχτηκε ο Ντόι μετά από μια λάθος ενέργεια στο τελείωμα του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, όπου και μετά από λίγο έληξε και οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση στα πέναλτι, με τον Ολυμπιακό να έχει έναν παίκτη λιγότερο στην διαδικασία. Την ιστορική πρόκριση πήρε ο Ολυμπιακός με τα πέναλτι να έχουν κόψει την ανάσα για αφού έχασαν στα πέναλτι οι Τάντις, Εντέρ και Μπονούτσι για τους γηπεδούχους ενώ οι Ελ Αραμπί & Ρόντινεϊ για τον Ολυμπιακό διαμορφώνοντας έτσι το σκορ των πέναλτι 2-3 υπέρ του Ολυμπιακού και να βγάζει την Φενέρμπαχτσε από την διοργάνωση μέσα στο σπίτι της!

Το αποτέλεσμα αυτό είναι και ένα αποτέλεσμα που δίνει μια ανάσα ανακούφισης όσων αφορά την κατάταξη των πρωταθλημάτων ανα χώρα της UEFA, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση με 29,925 βαθμούς (αναμένεται η πρόσθεση ακόμη και άλλων βαθμών λόγω της παραπάνω πρόκρισης) και όλες οι χωρές που βρίσκονται βαθμολογικά πάνω από εμάς δεν έχουν αυτή την στιγμή κάποια ομάδα πρέσβη στην Ευρώπη ενώ η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, μένει με μια ομάδα στην Ευρώπη.

Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η Αστον Βίλα με την οποία θα γνωστοποιηθεί αύριο η ημερομηνία του πρώτου αγώνα αλλά και της ρεβάνς του.

 

Γιώργος Κεχριώτης