SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βόλος: Μαραθώνιος ενημέρωσης Γαλλικού Πολιτισμού

2024-03-28 09:27:53
Βόλος: Μαραθώνιος ενημέρωσης Γαλλικού Πολιτισμού
Στο Βόλο βρέθηκε η κα. Μαρία Μενεγάκη Διδάκτορας γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Παν/μίου του Στρασβούργου, εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας. Μαζί με την κα Δέσποινα Παπαγιώτη Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ιδιοκτήτριας του Κέντρου Γαλλικής Γλώσσας δημιουργήσανε έναν "μαραθώνιο " διάχυσης του γαλλικού πνεύματος και Πολιτισμού στην πόλη του Βόλου. Ξεκινώντας από τον Ιδιωτικό Τομέα, στο Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Δ. Παπαγιώτη, εκεί που η επιλογή της γλώσσας είναι προτεραιότητα, η κ. Μενεγάκη συνομίλησε με τους μαθητές για την βιωματική της εμπειρία ως φοιτήτρια αλλά και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου - στην πρωτεύουσα της Ευρώπης όπως χαρακτηριστικά τόνισε - μιλήσανε όμως και για γαλλικό Πολιτισμό αφού οι μαθητές είχαν προηγουμένως μελετήσει το βιβλίο της με τίτλο " Η Ιστορία του Γαλλικού Πολιτισμού - Διαπολιτισμικές ωσμώσεις από τη Γαλλική Επανάσταση ως τις μέρες μας ".
 
Ο "μαραθώνιος" συνεχίστηκε με επισκέψεις στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου όπου σε ένα άψογο κλίμα κοινής σύμπλευσης με τη Διευθύντρια κ. Σοφία Κανταράκη και τη συνάδελφο κα. Βίκυ Αθανασίου, βρεθήκανε σ΄ ένα γαλλόφωνο μελίσσι γεμάτο ζωντάνια κ παλμό. Με την ενεργή συμμετοχή μαθητών μιλήσανε για τη συμβολή της Γαλλίας στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Παιδιών, τη σημασία της εκμάθησης της Γαλλικής γλώσσα αλλά και το προσόν της σε επαγγελματικό επίπεδο.
 
Η κορύφωση έγινε με την εκδήλωση στην αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου της παρουσίασης του πρόσφατου βιβλίου της κας. Μενεγάκη "Ζωή Δραγούμη & Αρτύρ ντε Γκομπινώ : δύο πλειάδες στον ελληνικό ουρανό" .
 
Η κα Δέσποινα Παπαγιώτη ευχαρίστησε από καρδιάς όσους παρευρέθηκαν και πλημμύρισαν την αίθουσα! "Η παρουσία σας, η προσοχή σας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και η έκδηλη αγάπη σας στο τέλος μας συγκίνησε ιδιαίτερα!!! " τόνισε η ίδια ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την κα Μαρία Μενεγάκη, την πολύτιμη συντονίστρια της εκδήλωσης Ροσσάνα Πώποτα, την κα. Νεκταρία Παπαδημητρίου και την κα. Σύλβια Τσιμπανάκου οι οποίες ερμήνευσαν γαλλικά τραγούδια με τρόπο μοναδικό !!!
 
 

Photo Gallery