SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΑΝΤ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ: Οι κινηματογραφικές προβολές αυξάνονται

Πέρυσι σταμάτησε ξαφνικά λόγο προβλημάτων θέρμανσης 2024-02-19 18:51:19
ΑΝΤ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ:  Οι κινηματογραφικές προβολές αυξάνονται

H EΘΟΣ Τάκης Μόσχος κάθε Παρασκευή προβάλει μια ταινία στην κινηματογραφική αίθουσα "Ορφέας". Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 την ώρα της προβολής της Νορβηγικής ταινίας " Ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο"  συναντήσαμε τον πρόεδρο της ΕΘΟΣ "Τάκης Μόσχος"  κ. Αντώνη Μπαλαμπάνη για όλη αυτή την σινεφίλ δραστηριότητα.

Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι από έναν καθηγητή αλλά φέτος που και πάλι είναι ένας καθηγητής που βοηθάει την προσπάθεια αυτή γίνονται με καλύτερο ρυθμό και μεγαλύτερη συμμετοχή, όχι επειδή πέρυσι δεν ήταν καλό το υλικό αλλά επειδή υπήρχαν πολλά προβλήματα. Κυρίως θέρμανσεις που είναι το μεγαλύτερο ζήτημα για να δει κάποιος μια ταινία σε μια αίθουσα τον Χειμώνα. "Για να δείς μια ταινία πρέπει να είσαι άνετος σε ένα χώρο.  Ούτε ο κόσμος ούτε και εμείς πέρυσι μπορούσαμε να κάτσουμε σε ένα χώρο χωρίς θέρμανση".

Φέτος προσέγγισε ένας άλλος καθηγητής τον σύλλογο και πρότεινε να γίνεται παράσταση μια φορά την εβδομάδα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο με το σκεπτικό ότι κάθε ταινία που προβάλεται εκπροσωπεί και ένα διαφορετικό κράτος.

" Φέτος αλλάξαμε όλο τον χώρο. Μπήκαν κλιματιστικά, έφυγαν αντικείμενα που δεν έπρεπε να βρίσκονται στην αίθουσα και φτιάξαμε μαζί με τον Δήμο ένα χώρο ανάλογο για μπορεί να δεί κάποιος άνετα μια ταινία."

Ο σύλλογος μέχρι σήμερα έχει προβάλλει δέκα ταινίες με μέσο όρο προσέλευσης 65 έως 70 άτομα με την λίστα των ταινιών να είναι επιλεγμένη απο τον καθηγητή που βοηθάει τον σύλλογο.

" Θέλω να πω στον κόσμο ότι πλέον που η αίθουσα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από παλιότερα εμείς σαν σύλλογος θα την συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή και του χρόνου και όσο θα δειαχειριζόμαστε την αίθουσα, γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει συμμετοχή αρκετών σινεφίλ στο νησί. Εμένα αυτό που με ταρακούνησε ότι κάναμε τον κόσμο να βγεί απο το σπίτι του. Γιαυτό εμείς στον Σύλλογο είμαστε όλοι ικανοποιημένοι"

 

Γιώργος Κεχριώτης