SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

"Ακέφαλη" η "Τράτα" Σκοπέλου | Αποσύρθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου από επικεφαλής της Διοργάνωσης

Εκτός 2024-02-17 10:33:37

Ακέφαλη" από ότι όλα δείχνουν θα μείνει η "Τράτα Σκοπέλου" ή τουλάχιστον χωρίς τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου να έχει την υπευθυνότητα του εθίμου όλα τα αυτά τα χρόνια. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημοτικό κτίριο "Ξενία" μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου Σκοπέλου, φορέων, συλλόγων κ.α. οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή Γυφτόρεμα, (κοντά στο κέντρο Σκοπέλου).

 

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν περύσι υπήρξε κίνδυνος πυρκαγιάς με τον τρόπο που το έθιμο εξελισσόταν και στην προσπάθεια των ανθρώπων του Συλλόγου να ηρεμήσουν την κατάσταση, δεν βρήκαν ανταπόκριση από μικρούς αλλά κυρίως από τους ενήλικες. Ως εκ τούτου οι εκπρόσωποι θεώρησαν σωστό να μην αναλάβουν στην διοργάνωση αλλά και να μην πάρουν μέρος σε αυτό το 2024. Αντίθετα κανονικά θα συνδράμει ο Σύλλογος στις "Καλές" που φέτος θα είναι την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Όσον αφορά την κοινότητα της Γλώσσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής θα διοργανώσει την Κυριακή 10 Μαρτίου. το έθιμο των φουστανελάδων. Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα διοργανωθεί η "Τράτα" ενώ υπάρχει μια σκέψη για την Τσικνοπέπτη να διοργανωθεί ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γόνεων και κηδεμόνων.

Τέλος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλιους έχει αποφασίσει την διεξαγωγή της "Τράτας" την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με ψήσιμο και κρασί.

Φωτογραφία Εξωφύλου από Αρχείο 2023 Skiathoslife.gr

Γιώργος Κεχριώτης