SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου σε Πρωτοχρονιάτικη διάθεση

2024-02-04 19:34:56
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου σε Πρωτοχρονιάτικη διάθεση

Σε ένα κλίμα με χαμόγελα και ευχές πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου την Κυριακή 04/02/2024. Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας π.Ευάγγελος Κεχριώτης ενώ παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Περίσσης Σταμάτης, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Άγγελος Ξηντάρης και ο πρόεδρος της κοινότητας Σκοπέλου κ. Κώστας Ταλαδιανός και η αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κα. Κυριακή Κοσύφη.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποτελείται από: Την πρόεδρο κα. Αγγελική Καστάνη, τον αντιπρόεδρο κ. Παντελή Χρυσοφό, την γενική γραμματέα κα. Ελένη Σπετσιώτη, τον ταμία κ. Στέφανο Οικονόμου, την οργανωτική γραμματέα κα. Μερόπη Λιθαδιώτη και απο δύο ακόμα μέλη την κα. Κέρη Κοχύλη και τον κ. Ηλία Παχή.

Αφού ο ιερέας ευλόγησε την πίτα μίλησε η κα. Αγγελική Καστάνη και είπε ότι ευχαριστεί τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου για την προσφορά τους σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται και τόνισε ότι με όλους τους συναδέλφους υπάρχει καλή συνεργασία. Αναφερόμενοι και στα μέλη αλλά και στον κόσμο που παρευρέθηκε επισήμανε ότι πρέπει να είναι όλοι αρωγοί στην κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος προσπαθώντας όλοι αρκετά για το καλύτερο. Υπάρχει η διάθεση να ακουστούν νέες ιδέες και εννοείται η διάθεση καλωσορίσματος νέων μελών. Στην συνέχεια έγινε αναφορά των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στον πολιτιστικό, δηλαδή το τμήμα παροδιασκών χορών, το τμήμα λάτιν, το τμήμα χορωδίας το τμήμα μπαλέτο, το τμήμα μοντέρνου χορού, το τμήμα σκάκι, το τμήμα μουσικών οργάνων το τμήμα αρμονίων, το τμήμα φωνητικών και το τμήμα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου όπου και υπάρχει ενθουσιασμός παιδιών φέτος. Υπάρχει προγραμματισμός εκδηλώσεων με δυο απο αυτές να είναι οι Καλές ( Αποκριάτικη γιορτή) και μια ακόμα μεγάλη ετοιμάζεται για το τέλος Αυγούστου και είναι η Σκοπελίτικη εβδομάδα με τα μουσικά δρώμενα του νησιού. Η πρόεδος ανέφερε ότι υπάρχει κάλεσμα στον σύλλογο σε εκδηλώσεις οι οποίες είναι εκτός Σκοπέλου. Ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχει μια σκέψη για την συμμετοχή ενηλίκων μαζί με τα παιδιά στο τμήμα του σκάκι για την βοήθεια των παιδιών στην τριβή του χόμπι τους.Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση ενώ κλείνοντας, η κα. πρόεδρος ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη δυσκολία στην ύπαρξη υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του συλλόγου. Τόνισε όμως ότι πρέπει όλοι να ξέρουν ότι όλα τα μέλη προσπαθούν για το καλύτερο.

Στην συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας όπου νικητής ήταν ο κ. Στέφανος Οικονόμου ταμίας του συλλόγου. Με πολλές ευχές και πειράγματα ο σύλλογος του έκανε δώρο μια δωροεπιταγή αξίας 60€ του supermarket Σκλαβενίτης και ένα βιβλίο.

Η πρόεδρος του συλλόγου κα.Αγγελική Καστάνη μιλώντας στο Skiathos Life και τον Γιώργο Κεχριώτη είπε: Δεύτερη φετινή συνάντηση. Η πρώτη ήταν ο χορός στην Καρυδιά πριν μία εβδομάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχή οργάνων από άλλες περιοχές και χορέψαμε όλοι περνώντας πολύ όμορφα με τον κόσμο να φεύγει ευχαριστημένος. Μετά την σημερινή βασιλόπιτα επόμενη πιθανή δράση του συλλόγου είναι η πιθανή συνάντηση μουσικών οργάνων με την χορωδία θα οριστεί ημερομηνία, και έπειτα τις Καλές. Την γιορτή των απόκριων. Ο κόσμος θα είναι πολύ καλό αν συνεχίσει να υποστηρίζει τον σύλλογο. Ιδιαιτέρως αν υπάρξει συμμετοχή εθελοντική απο αρκετούς κάτοικους του νησιού θα είναι πολύ καλό και πολύ σημαντικό. Περιμένουμε επίσης και νέα μέλη για να μεγαλώσει η ομάδα μας!

Γιώργος Κεχριώτης

Photo Gallery