SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Αγροτικοί Σύλλογοι από τη Θεσσαλία στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

2024-02-03 11:58:46
Αγροτικοί Σύλλογοι από τη Θεσσαλία στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες είναι οι αγρότες από την Θεσσαλία που έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στη Διεθνή Έκθεση, στο πλαίσιο της Agrotica.

Οι αγρότες καταφθάνουν στην πόλη κυρίως με λεωφορεία και κάποια αγροτικά οχήματα και συγκεντρώνονται στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ.

 

Σύμφωνα με τον ταχυδρόμο ,μέχρι στιγμής, 22 λεωφορεία έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη από Θεσσαλία και ταυτόχρονα πολλοί έχουν καταφτάσει με ΙΧ. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει άφιξη από τα λεωφορεία των Αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας.

 

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στον δρόμο

Στην Ελλάδα, η κύρια δύναμη των αγροτών βρίσκεται στην Καρδίτσα -περισσότερα από 1.000 τρακτέρ- ακολουθούμενη από τον Πλατύκαμπο (500), την Πτολεμαϊδα (200), το Κάστρο Βοιωτίας (170),την Κουλούρα Ημαθίας και το Δερβένι Θεσσαλονίκης (από 150 τρακτέρ). Επίσης, 100 τρακτέρ βρίσκονται στα Μουδανιά και τα Τρίκαλα, 70 στην Καλαμπάκα και 50 στην Επανομή.

 

Οι αγρότες παραμένουν στα σημεία, περιμένοντας τους υπόλοιπους.

Από το μπλόκο Αλμυρού ήδη από χθες πολλοί αγρότες έχουν φτάσει στη συμπρωτεύουσα, ενώ σήμερα με ναυλωμένα λεωφορεία αναχώρησαν το πρωί περίπου 150 αγρότες από το μπλόκο του Στεφανοβικείου και την ευρύτερη περιοχή.