SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ : «Φαντασίωση» του Π. Βαφίνη περί παράνομων πράξεων της Δημοτικής Αρχής

2024-01-31 19:43:09
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ  : «Φαντασίωση» του Π. Βαφίνη περί παράνομων πράξεων της Δημοτικής Αρχής
Σκληρή απάντηση στον π. Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη σε προηγούμενη επιστολή του, στην οποία κατηγορεί την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Βλάϊκου για έλλειψη γνώσης διαχείρισης των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου και για παράβαση καθήκοντος δίνει η ίδια μέσα από το Skiathoslife.gr. Η επιστολή έχει ως εξής :
 
"Είναι απορίας άξιο πώς κατάφερε ο πρώην Δήμαρχος της Αλοννήσου μετά από 13 ολόκληρα χρόνια θητείας να αγνοεί (ή να μην είναι σε θέση να κατανοήσει) την νομοθεσία περί λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αναφέρομαι ασφαλώς στην άκρως συκοφαντική ανάρτηση που δημοσιοποίησε ο κ. Πέτρος Βαφίνης στο Facebook την 29η Ιανουαρίου 2024, με την οποία στοχοποίησε όχι μόνο ολόκληρη την νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή αλλά και εμένα προσωπικά, κατηγορώντας με ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ευθέως, αλλά όλως αβάσιμα, για αυθαιρεσία και παράνομες πράξεις.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και άρση οποιασδήποτε συκοφαντικής δυσφήμισης υπέστην από
την εν λόγω ανάρτηση παραθέτω την παράγραφο 2α του άρθρου 67 του Νόμου 3852/2010 με τίτλο ‘’ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ’’:
«Ο Πρόεδρος καλεί, επίσης, το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η δημοτική επιτροπή ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεος (0,5). Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του».
Επειδή μάλλον αδυνατείτε να κατανοήσετε το γράμμα του Νόμου κ. Βαφίνη (ή δολίως το παρερμηνεύετε με σκοπό να παραπλανήσετε τους δημότες της Αλοννήσου) θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το ως άνω άρθρο, το οποίο εσείς ο ίδιος επικαλεστήκατε, αναφέρεται σε ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ εντός 6 ημερών και σε ΟΧΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.
Ως εκ τούτου, ως Πρόεδρος προσκάλεσα το Δημοτικό Συμβούλιο εντός τεσσάρων ημερών, δηλαδή καθόλα νόμιμα και εντός του χρονικού πλαισίου που θέτει ο Νόμος, προκειμένου να διεξαχθεί στις 14/2/2024 η συνεδρίαση που αιτηθήκατε.
Ο μοναδικός λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία για την διεξαγωγή της εν λόγω συνεδριάσεως, είναι επειδή αυτή τη στιγμή επείγει να επιλύσουμε τα δεκάδες προβλήματα του Δήμου που αφήσατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας και όχι να μπούμε στη διαδικασία αντιπαράθεσης μαζί σας ‘’παίζοντας το παιχνίδι’’ της μικροπολιτικής που ασκείτε. Για αυτό, λοιπόν, θα σας συμβούλευα την επόμενη φορά που θα έχετε κάποια αντίστοιχη «φαντασίωση» περί παράνομων πράξεων της Δημοτικής Αρχής αλλά και δικών μου προσωπικά ως Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, αντί να κάνετε αβάσιμες συκοφαντικές αναρτήσεις δημιουργώντας λαϊκό δικαστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (οι οποίες συν τοις άλλοις ενδεχομένως να επισύρουν και ποινικές ευθύνες για εσάς), να απευθύνεστε στα αρμόδια όργανα καθώς το μόνο που καταφέρνετε εν τέλει είναι να εκτίθεστε για την άγνοιά σας ως προς την κείμενη νομοθεσία.
Σχετικά με την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης προς το πρόσωπό μου, επιφυλάσσομαι ως προς όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου."