SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Λεχώνια: Κάηκαν δύο αγροικίες - Στον δρόμο μια οικογένεια

2024-01-29 13:20:56
Λεχώνια: Κάηκαν δύο αγροικίες - Στον δρόμο μια οικογένεια

Στον δρόμο έμεινε ξαφνικά μια οικογένεια στα Κάτω Λεχώνια, λόγω πυρκαγιάς που ξεκίνησε από κατασκευή με πάνελ και λόγω του θερμικού φορτίου επεκτάθηκε στη διπλανή αγροικία, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς και οι δύο.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής σε φωτιά σε αγροικία στα Κ. Λεχώνια, στον ίδιο χώρο, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια και στο σημείο πήγαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από την πρώτη αγροικία, που ήταν φτιαγμένη από πάνελ, με ψίχα πολυουρεθάνης, τόσο περιμετρικά, όσο και στα εσωτερικά χωρίσματα και λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου επεκτάθηκε στην εξωτερική πέργκολα από ξύλο της δεύτερης αγροικίας, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους.

 

Στην αγροικία από πάνελ έμενε ζευγάρι ηλικιωμένων, ο άνδρας έτρεψε να απομακρύνει τη σύζυγό του και να καλέσει βοήθεια και στη δεύτερη αγροικία ο γιός τους, με αποτέλεσμα να μείνει ξαφνικά στο δρόμο μια οικογένεια.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και που υψηλού θερμικού φορτίου που υπήρχε στα πάνελ, οι πυροσβέστες έμειναν στο χώρο όλη τη νύχτα και έκαναν πλήρη κατάσβεση σήμερα το πρωί.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ανέλαβε την προανάκριση, για να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησε η φωτιά και το ύψος των ζημιών.