SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΙΩΣΗΦ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ : Ουδεμία σχέση έχει η Μονή με την πώληση του Τσουγκριά

Στο νομικό τμήμα της Μονής θα δώσει εξηγήσεις το "Spitogatos" 2024-01-16 19:00:49
ΙΩΣΗΦ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ : Ουδεμία σχέση έχει η Μονή με την πώληση του Τσουγκριά
"Πρός αποφυγή παρεξηγήσεων και αβάσιμων ισχυρισμών σας ενημερώνουμε πως το μοναστήρι μας δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας στο νησί Τσουγκριάς, δεν έχει καμία ανάμειξη με πωλήσεις ακινήτων και ουδέποτε προέβη σε πώληση ούτε ενός στρέμματος,ακόμα και όταν το μοναστήρι το είχε ανάγκη.
Το θέμα το ανέλαβε φυσικά νομικός εκπρόσωπος της μονής." Ηταν το σχόλιο σε ανάρτηση του Skiathoslife.gr πως ο Τσουγκριάς το μαγικό νησάκι της Σκιάθου και των Β. Σποράδων βγαίνει στο "σφυρί". Το Site "Spitogatos" από το 2014 έχει αναρτήσει την συγκεκριμένη αγγελία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Skiathoslife.gr αλλά αυτές τις ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο Ηγούμενος συμμετέχοντας στον διάλογο με αναγνώστες του Skiathoslife για να δώσει εξηγήσεις σε ότι αφορά την εμπλοκή της Μονής έγραψε επίσης : "Ακόμα και έγγραφο να υπήρχε από δωρεές προς την Ιερά Μονή η περιουσία που είχε το μοναστήρι υπήρχε όταν το μοναστήρι ήταν ακόμη στην Ευαγγελίστρια του κάστρου. Από εκεί κ μετά δόθηκαν σε φτωχούς είτε πουλήθηκαν επί κάστρου ομως εποχη αυτά , μετέπειτα από Ότι φαίνεται στην τωρινή ιερά Μονή δεν φαίνεται να έχει τίτλους ιδιοκτησίας πουθενά."
To Skiathoslife.gr επικοινώνησε με το Νομικό Σύμβουλο της Μονής, Δικηγόρο κ. Νίκο Παπαρίζο ο οποίος εξήγησε πως το νησάκι Τσουγκριάς ανήκει σε δύο ιδιώτες και το Ιδρυμα Επιφανειάδη όπως είναι καταχωρημένο και στο Κτηματολόγιο. Ο ίδιος θα προχωρήσει σε επικοινωνία με το site "Spitogatos" για να μην υπάρχει περαιτέρω δημοσίευση στο όνομα τις Ιεράς Μονής
 
Ν.Τ