SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Κυρία Κεραμέως έχετε άγνοια του ορισμού "ειδική αγωγή" | του Ανδρέα Αγγελή

2020-11-15 09:36:37
[caption id="attachment_98027" align="alignleft" width="150"] Αγγελής Ανδρέας Ενεργός πολίτης και πολιτευτής του κόμματος ΑΜΕΑ για το Ν. Μαγνησίας[/caption] Χθες αναφέρατε ότι τα ειδικά σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με σκοπό να δείξετε την ευαισθησία σας προς τα παιδιά και την κοινότητα των ΑμεΑ.
Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι αρκετά παιδιά ΑμεΑ φοιτούν σε κλασικά σχολεία με παράλληλη στήριξη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Όπως και ότι πολλά παιδιά ΑμεΑ νηπιακής ηλικίας παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών στα ειδικά τμήματα ένταξης.
Όταν λοιπόν όλες αυτές οι δομές από τη Δευτέρα θα είναι κλειστές, αντιλαμβάνεστε ότι και όλα αυτά τα παιδιά ΑμεΑ, θα μείνουν εκτός σχολείου και εκτός των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων, τα οποία συνδυάζονται σε πολλές περιπτώσεις και με τις απαραίτητες θεραπείες τους ( Φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κ.λ.π).
Άραγε τι μέριμνα έχετε λάβει για αυτά τα παιδιά;
Μήπως θεωρείται ότι είναι εφικτή για αυτά τα παιδιά η τηλεκπαίδευση και μάλιστα χωρίς την απαραίτητη παράλληλη στήριξη από τους ειδικούς παιδαγωγούς;
Με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν τις απαραίτητες θεραπείες τους, όταν οι δομές που φιλοξενούνται θα είναι κλειστές;
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι έχετε άγνοια ως υπουργός Παιδείας στον ορισμό και την διαδικασία της ειδικής αγωγής.
Αγγελής Ανδρέας
Ενεργός πολίτης και πολιτευτής του κόμματος ΑΜΕΑ για το Ν. Μαγνησίας