SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Προτάσεις προς συζήτηση στο ΔΣ. για Συγκοινωνία, Κουκουναριές και τηλεδιάσκεψη φέρνει η μείζονα αντιπολίτευση

2020-09-17 21:37:40
Τρεις προτάσεις προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει η μείζονα μειοψηφία του κ. Πλωμαρίτη, αν και το δεύτερο αυτό δηλαδή της οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τον Covid - 19 στις Κουκουναριές φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή. Σημαντική είναι πρόταση συζήτησης για τις μικροσυγκοινωνίες στο νησί της Σκιάθου ζητώντας από το ΔΣ να πάρει απόφαση - βούληση για την κατάθεση τροπολογίας προς τα συναρμόδεια Υπουργεία να παρέχουν την δυνατότητα να εκτελούν δρομολόγια με δικά τους λεωφορεία και να σταματήσει η εξάρτηση από την Περιφέρεια. Παρακάτω η σχετική επιστολή Παρακαλούμε όπως στην επικείμενη εντός του Σεπτεμβρίου σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εντάξετε στην ημερήσια διάταξή του προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα:
  • ΘΕΜΑ 1ο: «Λήψη απόφασης-έκφραση βούλησης, σχετικά με αίτημα κατάθεσης τροπολογίας προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών & Δικτύων με θέμα την προώθηση και υποστήριξη νομοθετικής ρύθμισης, με τροποποίηση – προσθήκη στις διατάξεις των άρθρων 1 έως και 6 του ΠΔ 967/1979, την παροχή της δυνατότητας σε νησιωτικούς Δήμους πληθυσμού κάτω των 10.000 κατοίκων, να εκτελούν μικροσυγκοινωνία χαρακτηριζομένων νέων άγονων γραμμών, είτε οι ίδιοι, εφόσον διαθέτουν δικά τους λεωφορεία, με ίδιο όμως δικαίωμα και χωρίς παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από την Περιφέρεια, είτε με παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από τους Δήμους (και όχι από την Περιφέρεια, όπως ισχύει σήμερα δυνάμει του άρθρου 5 παρ. 1, 2 και 3 του ΠΔ 967/1979) υπέρ φυσικών προσώπων υπό τις προϋποθέσεις του άρθρ. 5 παρ. 2 του ΠΔ 967/1979. Η παραχώρηση να γίνεται με προκήρυξη του οικείου Δημάρχου (και όχι του Περιφερειάρχη, όπως ισχύει σήμερα), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 3 του ΠΔ 967/1979».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος (Δημοτικός Σύμβουλος). ΘΕΜΑ 2ο: «Λήψη απόφασης σχετικά με τη λήψη μέτρων του Δήμου Σκιάθου, με σκοπό την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19 και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της παραλίας «ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ» - Ένταξη αυτών στις διατάξεις του άρθρου 17 της υπ’αρίθμ ΚΥΑ 47458 ΕΞ 2020/15.05.2020 (ΦΕΚ 1864/τ.Β΄/15.05.2020) σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις του άρθρου 7 αυτής ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ Θωμάς (Δημοτικός Σύμβουλος)  ΘΕΜΑ 3ο: «Λήψη απόφασης σχετικά με εγκατάσταση INTERNET στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου (ΜΠΟΥΡΤΖΙ), προμήθεια και τοποθέτηση του κατάλληλου εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας (μηχανογραφικός-ηλεκτρονικός) προς κάλυψη ήχου και εικόνας, με σκοπό την αναμετάδοση των συνεδριάσεων που πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής webex Meet». ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ Αναστασία (Δημοτική Σύμβουλος)