SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΘΑΝΟΣ ΦΕΡΕΤΖΕΛΗΣ : "Θέλει τόλμη και ρίσκο η ζωή"

2020-08-05 21:07:22
Ο Θάνος Φερετζέλης είναι γέννημα θρέμμα Σκιαθίτης,ηθοποιός στο επάγγελμα και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού.Έχοντας σπουδάσει στην Ιδιωτική Σχολή του Γεώργιου Ροντίδη,επέλεξε να κάνει πράξη την αγάπη του για την ηθοποιία. Για'μένα,ο Θάνος Φερετζέλης είναι η προσωποποίηση της φράσης "Τολμώ να πραγματοποιώ τα όνειρα μου γιατι η ζωή είναι δική μου και θα την ζήσω όπως εγώ επιθυμώ". Ένας συντοπίτης μας που δεν ακολούθησε την πεπατημένη οδό του εισοδήματος εκ του τουρισμού αλλά που αποφάσισε να βιοπορίζεται μέσω της ποικιλόμορφης υποκριτικής τέχνης. Ένας συνάνθρωπος μας με καλλιτεχνική φύση που αξίζει να γνωρίσουμε και κυρίως να παραδειγματιστούμε από την δική του οπτική για την ζωή.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΣΤΗΝ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΛΑΧΟΥ


Ένας συνάνθρωπος μας με καλλιτεχνική φύση που αξίζει να γνωρίσουμε και κυρίως να παραδειγματιστούμε από την δική του οπτική για την ζωή.
Από ποια ηλικία διαπίστωσες πως ήθελες να ασχοληθείς με την υποκριτική τέχνη; Αντιμέτωπισες τυχόν "καλοθελητές" που ήταν επικριτικοί σε αυτή σου την επιλογή; 
Θυμάμαι τον εαυτό μου στο Δημοτικό όπου είχα απαντήσει σε ερώτηση του δασκάλου μου πως όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός.Από μικρή ηλικία διαπίστωσα πως με μάγευε ο χώρος της υποκριτικής.Ήθελα τόσο πολύ να ασχοληθώ με αυτό τον τομέα έχοντας το γνώθι σαυτόν πως δε με νοιάζει τόσο η επιλογή ενός οποιουδήποτε άλλου επαγγέλματος με κριτήριο το υψηλό εισόδημα αλλά το να μπορώ να εισπράττω όλα όσα νοιώθω όντας στο θεατρικό σανίδι.Με τους γονείς μου να είναι υποστηρικτικοί,δεν αντιμετώπισα τυχόν "καλοθελητές" μιας και...είχα παρωπίδες....
Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το επάγγελμα του ηθοποιού ; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
Ασχολούμαι τα τελευταία 18 χρόνια έχοντας σταθερή συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 2010. Ένας στόχος που προέκυψε κι επετεύχθη ήταν να αποκτήσω εδώ και 4 χρόνια την ιδιότητα του δασκάλου της υποκριτικής.Με μεγάλη μου χαρά και τιμή ,μεταλαμπαδεύω τις γνώσεις μου και την πείρα μου.Επόμενος επαγγελματικός μου στόχος :  Ευελπιστώ να εμπλακώ ενεργά και με τον κινηματογράφο αν και στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο ιδιαίτερα εν συγκρίσει με το εξωτερικό.
Θα ήθελες να ασχοληθείς και με τα πολιτιστικά δρώμενα της Σκιάθου στο απώτερο μέλλον;
 
Σαφώς.Με μεγάλη μου χαρά.Άλλωστε κρατώ δεσμούς αγάπης με τον τόπο μου.Προς το παρόν,είναι ανέφικτο λόγω των δρομολογίων μιας και μένω μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και θα ήταν δύσκολο να πηγαινοέρχομαι συχνά πυκνά αλλά εύχομαι να μπορέσω στο μέλλον.
Τι θα πρότεινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν κι εκείνα τον τομέα της υποκριτικής αλλά στην Ελλάδα του σήμερα ίσως να διστάζουν;Ίσως να υποκύψουν στην επιρροή των γύρω που τυχόν επιμένουν στην άποψη :"Που πας να μπλέξεις; Ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου";
 
Θα τους έλεγα πως είναι σημαντικό στην ζωή να κάνεις αυτό που θέλεις γιατί θα το βρείς μπροστά σου με κάποιον τρόπο,αν δεν το κάνεις.Ας τολμήσουν να πραγματοποιήσουν τα "θέλω" τους κι αν κάτι στραβώσει,ποτέ δεν είν'αργά να επιστρέψουν στην βολή τους και να κάνουν μία νέα αρχή.Σαφώς ευγνωμονούμε τους γονείς μας για όσα έκαναν για εμάς αλλά η ζωή είναι μία και όχι δική τους. Θέλει τόλμη και ρίσκο η ζωή.Μόνο με αυτά τα δύο όπλα πάει κανείς μπροστά.Έτσι είναι και η υποκριτική τέχνη.Για να τολμήσεις να ενσαρκώσεις ένα ρόλο,απαιτείται να είσαι ανοιχτός για να μεταμορφωθείς σε κάποιον άλλον.Να ρισκάρεις να εκτεθείς δίνοντας σάρκα και οστά στον εκάστοτε ήρωα που υποδύεσαι.
Αυτή την περίοδο σε ποια παράσταση συμμετέχεις και ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου σχέδια για τον επερχόμενο χειμώνα;
Συμμετέχω στην παράσταση "Γκόλφω" του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σε σκηνοθεσία του Χρήστου Παπαδημητρίου με έναν πενταμελή θίασο όπου συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δάφνη Λαμπρόγιαννη,Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου,Χρύσα Τουμανίδου κι εγώ. Παράλληλα κάνω πρόβες για την παράσταση "Η δολοφονία του Μαρά" του Peter Weiss που θα ανέβει το Νοέμβριο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Ασημένια Βλάχου