SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Τα ηνία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στους νέους!

2019-08-25 12:46:43

Για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνεται η ευκαιρία στους νέους ηλικίας 17-25 χρονών να συμμετάσχουν σε προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου συζητώντας και πέρνοντας αποφάσεις για μείζον θέματα της Θεσσαλίας.

Η ιδέα αυτή προτάθηκε από την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, την κυρία Δήμητρα Καραγγέλη και στη συνέχεια έγινε αποδεκτή από τους ενδιαφερόμενους νέους και εξαπλώθηκε σε μεγάλο βαθμό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, παρουσία και του νεοεκλεγέντα περιφερειακού συμβούλου κ. Απ. Κομνού, έδωσε «το πράσινο φως» στην ενέργεια αυτή των νέων δηλώνοντας,

«Στηρίζουμε τους νέους που είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών, που αντιστέκονται και προσπαθούν για το καλύτερο, που έχουν ιδέες και τις υλοποιούν. Αυτό μας δείχνει ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας, της συνεργασίας και της συλλογικότητας»

Η πρωτότυπη ενέργεια του #Vox_Populi  στηρίζεται αποκλειστικά από τους φοιτητές και ως μια ανεξάρτητη δράση στοχεύει στην πολιτική ενεργοποίηση των νέων.

Στις μέρες μας, ένας μεγάλος αριθμός των  νέων θεωρούν την πολιτική και γενικότερα την ενασχόληση με τα κοινά μέσω της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κάτι ξένο από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτό νέοι ενδιαφερόμενοι για την πολιτική και μη θα έρθουν πιο κοντά με τα προβλήματα και τα θέματα τις Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα μπουν σε μια διαδικασία συνεργασίας για το κοινό συμφέρον.

Ο νεοεκλεγέντας Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειων Σποράδων Αθανάσιος Ζλατούδης, συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Οργανωτικής Επιτροπής του #Vox_Populi, την κυρία Βάσω Γκουντή και την Υπεύθυνη Οικονομικών του #Vox_Populi, την κυρία Κοραλία Κονιόρδου και συζήτησαν για την ενέργεια της προσομοίωσης ενός Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι.

Όπως μας δήλωσαν η κυρία Β. Γκουντή και η  κυρία Κ. Κονιόρδου,

«Η προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Θεσσαλίας είναι μια ενέργεια από την οποία κάποιος μπορεί να αποκομίσει σημαντικές γνώσεις είτε θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική είτε όχι. Εμείς στοχεύουμε στην πολιτική ενεργοποίηση των νέων, διότι αυτοί θα συνεχίσουν το έργο ενός Δήμου, μιας Περιφέρειας και οποιοδήποτε αλλου φορέα.»

«Οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο της πολιτικής και πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν, ότι η πολιτική δεν είναι κάτι ξένο και μπορούν αν θελήσουν, να ασχοληθούν και να προσφέρουν στην κοινωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

«Είναι σημαντικό και ευχάριστο για εμάς να βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και το ενδιαφέρον των νέων να είναι τόσο μεγάλο. Συνεχώς μας ρωτούν σχετικά με την δράση του #Vox_Populi και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό έργο.»

Κλείνοντας ο κύριος Αθ. Ζλατούδης επισήμανε,

«Το μέλλον του τόπου μας είναι στα χέρια μας και στα χέρια των νέων, γι’ αυτό και πρέπει να δραστηριοποιηθούν νέοι άνθρωποι όσον αφορά την αυτοδιοίκηση. Η ενέργεια της προσομοίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστος, που στηρίζει τις δράσεις νέων ανθρώπων, μας αποδεικνύει ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.»

  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 7-10 Νοεμβρίου στη Λάρισα και η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα λειτουργήσει εντός των ημερών.  

Η κυρία Βάσω Γκουντή και η κυρία Κοραλία Κονιόρδου, ευχαριστούν την Πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής Δήμητρα Καραγγέλη και τον Αντιπρόεδρο Χρήστο Μαλάκο όπως και τους συνεργάτες τους σε όλη αυτή τη προσπάθεια, το Δίκτυο Νέου Βόλου και κυρίως τον κύριο Στάθη Χρόνη που ηγείται του δικτύου και την Μαριέττα Τσελέπης Επίτιμη Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Θοδωρής Τζουμας