SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η παράδοση χορεύει ...στην Γλώσσα Σκοπέλου

2019-07-09 21:04:48
Αν αγαπάτε τις παραδόσεις, αγαπάτε και τον χορό! Γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε το υπέροχο νησί μας, τη Σκόπελο και πιο συγκεκριμένα την Γλώσσα Σκοπέλου στις 12 και 13 Ιουλίου 2019. Θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε μέρος της Σκοπελίτικης Κληρονομιάς, που είναι οι παραδοσιακοί χοροί της. Επιπλέον, η προβολή των πλούσιων παραδοσιακών φορεσιών Ελληνικών συλλόγων που θα συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή είναι ένας ακόμη λόγος για να συμμετάσχετε και εσείς με την παρουσία σας! Αυτή η μεγάλη γιορτή λοιπόν, φέρει το όνομα «7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών». Τo Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσης με στόχο την προβολή του τόπου μας, αλλά και την διατήρηση των πολιτιστικών αξιών του νησιού μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η ταυτότητα μας είναι ο πολιτισμός μας. Μια βαριά κληρονομιά που οι περήφανοι Σκοπελίτες ξέρουν να την τιμούν! 
Η Μελίνα Μερκούρη, γνωστή σε όλους μας ως μια υπέροχη ηθοποιός αλλά και πολιτικός, είπε κάποτε: “Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ”! Έτσι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσης,  μαζί με όλους τους συλλόγους που βρίσκονται απόψε κοντά μας, έχουν ένα και μόνο στόχο: το να μην χάσουμε την περιουσία μας και γίνουμε ΚΑΝΕΙΣ. Η χαρά μας είναι τόσο μεγάλη, που  θα έχουμε κοντά μας όλους αυτούς τους πρεσβευτές του πολιτισμού μας. Όλους αυτούς τους πρεσβευτές, με τους τόσο διαφορετικούς χορούς και τοπικές φορεσιές αλλά με μια ενωμένη ψυχή, και με ένα κοινό όραμα:

Την προβολή της Ελλάδας μας, του πλούτου μας και της Κληρονομιάς μας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσης Σκοπέλου https://www.pesglossa.gr. και να αναζητήσετε την σελίδα του 6ου Φεστιβάλ στο Facebook με το όνομα χρήστη «7ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Γλώσσας».
Επίσης, όλοι θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και live το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών μέσω των ακόλουθων ηλεκτρονικών σελίδων: skiathosLife.gr & dromena-topou.blogspot.com Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στη Γλώσσα Σκοπέλου Ζήστε το μαζί μας!! Ιωάννα Μαρία Κανταρτζή Πολιτική Επιστήμων & Διδακτορική Φοιτήτρια Ηγεσίας και Διοίκησης Φωτογραφίες :G.Rousetis